Ezek az étvágycsökkentő gyógynövények segíthetnek a diétád során

Étvágycsökkentő gyógynövények

Legutóbb bemutattunk néhány trükköt, amikkel felülkerekedhetsz a farkaséhség érzetén, hogy kitartóbb lehess a diétádban. Sokan azonban előszeretettel alkalmaznak diéta során különféle étvágycsökkentő kapszulákat, ezért most ezen a területen mélyedünk el kicsit. Cikkünkben étvágycsökkentő gyógynövények típusait szedjük össze.

A természetes étvágycsökkentés után nézzük meg tehát, hogy milyen gyógynövényeket érdemes beszerezned, ha plusz segítségre vágysz. De mielőtt továbbmennénk, szögezzük le az elején a legfontosabb tudnivalót:

Ne várj csodát az étvágycsökkentő kapszuláktól!

Önmagukban legalábbis biztosan ne. Szedhetsz akármilyen csodaszernek mondott, méregdrága táplálékkiegészítőt, ha mellette nem ügyelsz az étkezésedre – és lehetőség szerint a rendszeres testmozgásra -, nem fog történni semmi. Az étvágycsökkentő kapszulák segítségedre lehetnek, de csakis, ha a megfelelő diéta mellett alkalmazod őket.

A másik fontos infó pedig, hogy ne dőlj be a jól hangzó ígéreteknek és a túlárazott készítményeknek. Mindig azzal kezdj, hogy elolvasod a termék címkéjét, gyakori ugyanis, hogy egyszerű gyógynövények keverékéből készült terméket árulnak többszörös áron, csak mert átkeresztelték egy trendi névre.

Melyek a legjobb étvágycsökkentő gyógynövények?

A legtöbb diétához használható táplálékkiegészítő különféle étvágycsökkentő gyógynövények keverékéből készül, mindig nézd meg tehát az összetevőket! Már biztosan jó helyen keresgélsz, ha a következőket találod a címkén:

Az ördögnyelv talán a legismertebb gyógynövény, ami a legtöbb boltban vásárolható kapszulában is megtalálható. Abban rejlik a titka, hogy a vízzel érintkezve sokszorosára megduzzad, így eltelít és jóllakottnak érzed magad tőle.

Az ördögnyelv gyökérből nyerik ki a glükomannánt, ami ezáltal hasonló tulajdonságokkal jelentkezik. Ezt a növényi rostot az ázsiai országokban időtlen idők óta használják étvágycsökkentő, valamint emésztést segítő hatása miatt. Az elmúlt években pedig itthon is egyre népszerűbb hatóanyaga lett a táplálékkiegészítőknek.

A zöld tea sem hiába fontos eleme sok diétának. Emésztést javító és zsírégető hatást is tulajdonítanak neki, de számos kutatás alapján hatékonyan csillapítja az étvágyat is. Ihatod hagyományos módon, teaként, de a drogériák vagy bioboltok polcain többféle zöld tea kapszulát is találsz.

Elsősorban refluxra ajánlják ugyan a fehér akácot, hiszen savcsökkentő hatással bír, de ugyanezen okból kifolyólag alkalmazható étvágycsökkentésre is. Leginkább teaként találod meg, fogyassz belőle napi 2-3 csészével.

Hasonlóan működik a mezei katáng is, ami savcsökkentő hatása mellett a vércukorszint stabilizálásával is segít féken tartani az éhséged. A hirtelen megugró, ingadozó vércukorszint lehet az egyik oka ugyanis annak, ha hirtelen farkaséhség tör rád rövid idővel étkezés után.

A fenti étvágycsökkentő gyógynövények jó társaid lehetnek a diétában, alkalmazhatod őket kúraszerűen. Néhány hét után pedig már talán nem is lesz szükséged kiegészítőkre, magad is kontrollálni tudod majd az étvágyad.

Fogyókúra és életmódváltás 50 felett

Kiemelt kép forrása:Food photo created by freepik – www.freepik.com