Ezek a teljesen fölösleges holmik a bőröndödben

Az egyszerűsített csomagolási lista sokat segít
Az egyszerűsített csomagolási lista sokat segít

Emelje fel a kezét az, akinek sosem volt problémája a bőrönd bepakolásával! Az, aki még sosem térdelt egy táskán sem, miközben próbálta összehúzni a cipzárt! És az is, aki sosem imádkozott, hogy ne kelljen ráfizetnie a túlsúlyos poggyászra! Ajaj, egy kezet sem látok a levegőben.

Eláruljuk, hogyan változtathatsz ezen. A titok annyi, hogy legyen egy kicsit rövidebb a csomagolási lista. Így nem csak a bőröndöd, de a lelked is megkönnyebbülhet. Megmutatjuk, miket hagyhatsz otthon!

A harmadik pár cipő

A csomagolási lista első tételei a következők: sétálós cipő az aktív kikapcsolódáshoz, egy csinosabb pedig a vacsorához. Pont. Ennél többre nem lesz szükséged. Még egy pár csak feleslegesen venné el a helyet a szuvenírektől.

Még egy farmer

Ha meleg helyre mész nyaralni, talán még egyre sem lesz szükséged. Amennyiben mégis, egyetlen farmerrel akár hetekig is ki lehet húzni.

Értékes ékszerek

Mindegy, hova tartasz, a legbiztonságosabb úti célon is könnyen elveszítheted az értékeidet. Azért a csomagolási lista tartalmazhat néhány olcsó, de mutatós darabot, ha nagyon ragaszkodsz a kiegészítőkhöz. Így anélkül lehetsz csinos, hogy aggódnod kéne az ékszer tolvajok miatt.

Indokolatlan tételek

A csomagolási lista legyen rövid, célratörő. Még ha az a típus is vagy, aki minden eshetőségre felkészül, fogd vissza magad! Nem kell esőkabát a sivatagba! Se fürdőruha hőlégballonozáshoz! Egy meleg pulóver persze a tengerparti estéken is jól jöhet.

Az egész flakont

A legszükségesebb tisztálkodási szerekből sem fogsz egy egész flakonnal elhasználni. Csak annyit vigyél, amennyit muszáj! Öntsd át a szappant, sampont, balzsamot kicsi, száz milliliternél nem nagyobb tubusokba! Így még a repülőre is magaddal viheted őket.

Amit az úti célodon is olcsón megvehetsz

Amennyiben tudod, hogy az úti célodon is találhatsz olcsó drogériát, élelmiszerboltot, máris egyszerűbb a dolgod. A csomagolási lista megrövidülhet jó néhány tétellel, úgymint a tisztálkodási szerek vagy a szendvicstöltelék. Hiszen minek cipelni, ha ott is hozzájuthatsz?

Plusz egy tipp

Vigyél fele annyi ruhát, mint ahány napra mész! Senki nem veszi észre, ha kétszer ugyanazt húzod fel. Ellenben a táskádat jelentős súlytól kíméled meg, miközben rengeteg helyet szabadítasz fel.

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Így lehetsz világutazó nyugdíjas

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>