Ezek a legszebb Budapesthez közeli kirándulóhelyek a hétvégére

Budapesthez közeli kirándulóhelyek

Hosszú hétvége felé közeledünk, ráadásul az időjárás is melegszik addig, ez pedig csak egy dolgot jelent: kirándulni kell! Az úti cél kiválasztásában segítünk, cikkünkben bemutatjuk a legszebb Budapesthez közeli kirándulóhelyeket.

Erre indulj Budapesten belül

Szerencsések vagyunk, hiszen az, hogy a fővárosban élünk, messze nem jelenti, hogy messze kéne utazni a természethez.

A XVII. kerületben fekszik például a Merze-mocsár Természetvédelmi terület, amit 15 állomásos tanösvénnyé építettek ki. A “hivatalos” útvonal 6 km hosszú, de le is lehet rövidíteni, ha a 8-9. állomás között visszafordultok a kiindulópont irányába.

A XVI-XVII. kerület határában található a Naplás-tó, amihez idén különösen érdemes ellátogatni, ugyanis frissen átadott, 22 méter magas kilátóból csodálhatjátok meg a környéket. Előtte érdemes a tavat is körbesétálnotok a kijelölt útvonalon, így utólag már könnyen be is azonosíthatjátok, hogy mit láttok fentről.

Egy korábbi cikkünkben sorra vettük azokat a Budapest környéki kirándulóhelyeket is, amik karnyújtásnyi távolságra vannak. A következőkben egy fokkal messzebb merészkedünk, de továbbra is egy órás távon belül maradva mutatjuk kedvenc helyeinket.

A legszebb Budapesthez közeli kirándulóhelyek

A Jági tanösvény alig több, mint 4 km hosszú kellemes, könnyű kirándulást ígér Pilisszentiván határában. A körtúra során változatos tájakon sétálhattok keresztül. Ha pedig keveselnétek a távot – ott vagytok a Pilisben, bármerre indultok, csodaszép lesz!

A Gyadai tanösvény 6 km-es körtúrán vezet végig, közben pedig keresztülsétálhattok az ország leghosszabb függőhídján. Nem csak, hogy gyerekbarát, de egyenesen egy játszótéren visz át az út, így akár a gyerekekkel, unokákkal is remek programot szervezhetsz.

A Királyréti tanösvény igazi minden az egyben túra: van itt tó, gyönyörű panorámára néző kilátó, látogatható Hiúz ház, és az ország legrégebbi erdei kisvasútja is itt megy keresztül. Ennyi szuper látnivaló mellett is csupán 5 km-es, könnyen bejárható a tanösvény.

Nem hiába kerestünk össze tanösvényeket. Ezek ugyanis kezdő túrázók számára is kivitelezhető, sőt, élvezhető programot kínálnak, ráadásul a helyi élővilágot is bemutatják az állomásokat jelentő táblákon. Plusz pont a fenti Budapesthez közeli kirándulóhelyek mellett, hogy mind körtúrák, így azon sem kell gondolkodnotok, hogy hogy juttok vissza a végén a kocsihoz.

Egyetlen cikk nem elég – ahogyan egyetlen nap sem – a rengeteg csodahely bemutatására, olvass ezért tovább:

A legszebb őszi kirándulóhelyek, ahová muszáj elmenned idén

Forrás: KirándulásTippek

Kiemelt kép forrása:Tree photo created by karlyukav – www.freepik.com