Ezek a legjobb társasjátékok, amikkel elütheted az időt

Ezek a legjobb társasjátékok a karantén idejére

Kezdesz kifogyni a programötletekből, de mindenképpen szeretnéd hasznosan tölteni az időt otthon? Szedd össze a család apraja-nagyját és kezdjetek bele egy izgalmas társasba. Segítünk választani, olvass tovább a legjobb társasjátékok listájáért!

Remek időtöltés az egész családnak

Mi lehet kellemesebb módja az otthonlétnek, mint hogy esténként összeül a család együtt szórakozni? Válasszatok hozzá a legjobb társasjátékok közül, mi ezeket ajánljuk:

Cluedo

Ha mindig is odavoltál a krimikért, netán szoros érzelmek fűznek az Agatha Christie történetekhez, a Cluedot imádni fogod! A több szereplős játék során egy ház helyiségeiben tudtok közlekedni, a küldetés pedig, hogy megtaláljátok a gyilkost, a tett színhelyét és a gyilkos fegyvert. Hosszabb és komolyabb odafigyelést igénylő játék, de biztosan élvezni fogjátok!

Honfoglaló

Ki ne ismerné a jó öreg Honfoglalót? A klasszikus online társasjáték már táblás formában is kapható, és épp olyan szórakoztató, mint évekkel ezelőtt volt, amikor a fél ország rajongott érte. A társasjáték közben ráadásul tanulnak is a gyerekek, ezért duplán megéri ezt választanotok.

Csótánypóker

Ha valami egyszerűbbre vágytok, próbáljátok ki a Csótánypókert! Nem hiába a játék neve, valóban blöffölnöd kell és kevésbé gusztusos állatokat ábrázoló kártyákat átadnod a másiknak. Ennél nem is bonyolultabb a játék: ha bejön a blöfföd, átadod a lapod, ha nem, nálad marad. Akinek elsőként fogynak el a lapjai, az nyer. Másrészről, ha összegyűjtesz egy állatból négy kártyát, vesztettél. A szórakozás mellett az sem utolsó szempont, hogy meglátod, a gyerekeid mennyire jók az átverésben.

A legjobb társasjátékok, ha ketten játszanátok

A gyerekek pár kirepültek, így a karantént is kettesben töltöd pároddal? Ez esetben is igyekezzetek minél több minőségi időt együtt tölteni ahelyett, hogy bevackolnátok magatokat a TV elé. Játsszatok például páros társasjátékot!

Scrabble

Örök klasszikus a Scrabble, ami egyszerre szórakoztat és fejleszt is. Mivel a játék menete nem túl gyors, nyugodtan elfogyhat mellette 1-1 üveg bor. Az üveg végénél már amúgy is sokkal izgalmasabb lesz az új szavakat megtalálni!

Terra

Ismeretterjesztő játék, ami tele van érdekes információkkal és szórakoztat is. Ezt tudja a Terra. A tudásod kellőképpen felmérő játék kérdéseire kockákkal válaszolhatsz. Ám ha rossz a tipped, elveszíted a kockád. Ha azok számotokra a legjobb társasjátékok, amikkel tanulhattok is, ezt biztosan szeretni fogjátok!

Dobble

A Dobble egy igazán egyszerű, mégis nagyon élvezhető játék. Annyi a teendőtök, hogy a másik kártyáján kerestek egy olyan szimbólumot, ami a tiéteket is szerepel. Ha sikerül, átadhatod neki a kártyád. Az nyer, akinek a kártyái hamarabb elfogynak. Bár gyermetegnek tűnhet, nem is olyan könnyű!

Közös programok pároknak, hogy ne menjetek egymás agyára