Ezek a legjobb programok esős időben a hétvégére

Augusztus 20-i programok esős időben

Mintha csak dézsából öntenék…ráadásul ez így marad egész hétvégén is, ami azt jelenti, hogy a tervezett augusztus 20-i programok nagyrészét elmossa az eső. Mit csinálj hát helyette? Összeszedtük a legjobb programokat esős időben, szemezgess közülük!

Budapesti programok esős időben

Az ünnep alkalmából Budapesten óriási programsorozatot szerveztek, több mint száz program közül válogathatsz – ráadásul ezek közül szerencsére számos beltéri lehetőséged is van.

Tudtad például, hogy augusztus 20-án számos múzeumba ingyenes a belépés? Így van ez a Nemzeti Múzeumban, a Nemzeti Galériában, a Hadtörténeti Múzeumban, a Néprajzi Múzeumban is – és csak párat emeltünk ki a listából. A Funzine cikkében a teljes listát megtalálod.

Ha még nem jártál az Országházban, ma ezt is ingyenesen megteheted. Este 8 óráig látogatható a díszlépcsőház, a kupolacsarnok és a Szent Korona is. Miután azonban a kültéri programok esős időben feltehetően elmaradnak, számolj vele, hogy a beltéri programoknál megnövekedhet az embersereg.

A Millenáris Parkban is találsz bőven néznivalót, a hétvégén például kedvezményesen látogatható az Álmok álmodói kiállítás. Hazánk születésnapja pedig épp remek apropót kínál, hogy többet tudj meg a legnagyobb magyar találmányokról. Az interaktív kiállításhoz letölthető applikációt is találsz a teljes élményért.

Szóljon ez a nap inkább rólad!

Azt is megértjük ugyanakkor, ha a várható tömeg miatt minden ünnepi programot messziről elkerülnél. Ebben az esetben is tudsz azért mit csinálni! Bár az ünnepi zárvatartások miatt ma korlátozottabbak a lehetőségeid szórakozni, a mozik ilyenkor is nyitva vannak. Ráadásul éppen elég széles a felhozatal is, biztosan találsz olyat műsoron, amire szívesen ülnél be.

De ha ilyen időben inkább ki sem tennéd a lábad a lakásból, használd ki a hirtelen kapott szabadnapot egy kis énidőre. Kuckózz be a kanapéra, vedd elő kedvenc könyved és kapcsolj ki a világból! Este pedig lazíts egy nagy kád illóolajos fürdőben, majd tegyél fel egy arcpakolást és keress magadnak egy jó filmet.

De pároddal is kihasználhatjátok a napot, korábbi cikkünkben teljes kis listát találsz közös programokról esős időben:

Otthoni programok pároknak, ami összehoz titeket a bezártság idején