Ezek a legjobb karácsonyi filmek egyedül, párban vagy a családnak

A legjobb karácsonyi filmek

A karácsonyi filmek az ünnep meghitt velejárói – lennének, ha nem mindig ugyanazokat kellene végignéznünk a tv-ben. Ha idén végre Te is másra vágysz, mint Kevin és barátai, szemezgess válogatásunkból: összeírtuk a legjobb karácsonyi filmek listáját akár egyedül, pároddal vagy a teljes családdal moziznál.

A legjobb karácsonyi filmek, ha egyedül töltöd az estét

Idén napvilágot látott Louisa May Alcott klasszikus művéből, a Kisasszonyokból készült filmadaptáció. Nem igazi karácsonyi műről van szó, de ez időtájt játszódik, így akár rá is foghatjuk, arról pedig kétség sincs, hogy lebilincselő dráma.

Hasonló okokból ajánljuk Az ember, aki feltalálta a karácsonyt című filmet. A Charles Dickens életén alapuló vígjáték-dráma. A filmben annak a történetét ismerhetjük meg, ahogyan Dickens kitalálta a Karácsonyi Ének fő karakterét, Ebenezer Scrooge-ot.

Filmajánló romantikus estékre

Az Élet csodaszép egy gyönyörű karácsonyi klasszikus, ami idén különösen aktuális is. Nem csak a film idejére köt le, de elgondolkodtat, hogy mi mindenért lehetsz hálás életedben – még egy olyan nehéz évben is, mint amilyen az idei volt.

Párodnak hiába mondogatod, hogy melyek a legjobb karácsonyi filmek, ő mindre csak legyint? Ha szeretnél az ő kedvében járni és inkább az akciófilm-vígjáték vonalon mozognátok, mélyen ajánljuk a Durr,durr és csók című kultfilmet. Karácsonyi ajándék lopás, detektívsztori, csavaros gyilkosságok és rengeteg fekete humor, mindez pedig Robert Downey Jr. óriási színészi játékával. Szerintünk mindketten élvezni fogjátok!

Karácsonyi mesék az egész családnak

Ha Te is gyakran már szinte sajnálod a mai gyerekeket, mert régen sokkal jobb és aranyosabb mesék voltak, máris egy hullámhosszon pendülünk. Ezért aztán első kedvenc karácsonyi mesénk is az igazi klasszikus Disney gyökerekig tér vissza, nézzétek meg a Mikey egér – Volt egyszer egy karácsony című mesét. A jól ismert aranyos szereplők, kedvesen megrajzolt karakterek és egy szuper karácsonyi történet vár.

Következő mesénkkel egészen 1969-ig megyünk vissza az időben, amikor még kézzel rajzolt mesefigurákat nézhettünk. A Fagyoska a Hóember talán neked is ismerős gyerekkorodból, de ha nem is, a gyerekekkel mindenképp érdemes megnézetned. A teljes mese csak 25 perc hosszú, így biztosan kicsik és nagyok is végig bírják ülni.

Akad még karácsonyi film, amit nem néztünk rojtosra