Ezek a kezdődő szerelem jelei egy új kapcsolatban

Kezdődő szerelem jelei egy új kapcsolatban

Sokan egy nagy csalódás, egy válás vagy fájó szakítás után egyáltalán nem hiszik, hogy még egyszer tudnának szerelmesek lenni. A randizásba is úgy mennek bele, hogy nem feltétlenül az “Igazit” keresik már, inkább csak egy társat. Aztán történik valami és elgondolkozol. Amikor már megmutatkoznak a kezdődő szerelem jelei, nem tudsz ellentmondani.

Ne akard tagadni

Reggel ő az első gondolatod, amikor felkelsz és este is az utolsó, amikor lefekszel. Izgatottan nyúlsz a telefonodhoz akárhányszor megcsörren, hátha ő az. Többet mosolyogsz egy nap, mint az utóbbi időben akár egy hónap alatt.

Egyre kevesebbet zsörtölődsz  a múlton, nem gondolkozol már a korábbi kapcsolatodon, inkább csak az előre nézel. Előre pedig az új férfit látod, akivel alig várod, hogy találkozhass. Ezek bizony már a kezdődő szerelem jelei, azé az szerelemé, amiben talán nem is hittél. A továbblépés 50 felett is lehetséges, és amint megtaláltad hozzá a partnert, hirtelen te is hinni fogsz benne.

Mit várj tőle?

Ha sokáig voltál házas, már alig emlékszel arra, milyen is volt fiatalon friss szerelmesnek lenni. Azért a lényeg biztos megvan: rózsaszín köd, pillangók és hasonlók. Azért arra ne számíts, hogy most is minden így fog történni, elvégre közben felnőtt ember lettél, ennek megfelelően pedig ne keresd a hibát, ha a kapcsolat nem olyan szenvedélyes vagy rózsaszín ködben úszó, mint ahogyan arra fiatalkorodból emlékszel.

Helyette sok esetben új dolgokat fedezel fel magadban is: jobban értékeled, ha humoros partnerre leltél, mint korábban bármikor. Minden apróságnak örülni tudsz, értékeled a figyelmes megszólalásait. És ami még nagyon fontos: jól érzed magad a bőrödben!

Ne ijedj meg a kezdődő szerelem jeleitől

Sokan pánikolnak be, ha túl komollyá válik egy kapcsolat. Ezzel azonban sajnos csak elrontod a dolgot, és még meg is bánthatod a párod, ha rosszul kezeled a helyzetet. Ha hirtelen megijeszt a dolog, ülj le otthon és hagyj magadnak időt átgondolni, feldolgozni az új helyzetet.

Ezután pedig, ha mindent tisztáztál fejben, vágj bele! Hiszen ez az, amire vágytál a szakítás, sőt, már a boldogtalan házasságod során is. Most itt a szerelem, az új esély, amiről sokáig csak álmodoztál.

Szeretnél újraházasodni 50 felett?

Kiemelt kép forrása: Tree photo created by prostooleh – www.freepik.com