Ételek, amelyektől idősebbnek tűnsz

A helyes étrend a szépségnek is használ
A helyes étrend a szépségnek is használ

A megfelelő étrend elengedhetetlen fontosságú, ha egészségünkről van szó. Sajnos kevesen tudjuk, mire kéne odafigyelnünk táplálkozásunk során, pedig rengeteget változtathatnánk közérzetünkön. 

Sok alapanyag például képes arra, hogy öregebbnek állítson be minket valódi korunknál. Néha csak egy pár változtatás is elég, hogy fiatalosabb legyen a külsőnk.

Édességek

Ha túl sok cukrot eszünk, előfordulhat, hogy sejtjeink képtelenek megbirkózni vele. A cukorfelesleg pedig hatással lehet bőrünkre, mely igénybevettnek, öregebbnek tűnhet.

Alkohol

Az egészséges máj kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr szépségében. Ha viszont méreganyagokkal tömjük magunkat, mint például alkohollal, bőrünkön ráncok jelenhetnek meg, arcunk beesettebbé válhat. Az alkoholfogyasztás hatással van az alvásra is, melynek hiányától öregebbnek tűnhetünk. Ha ez sem volna elég, az alkohol nagyban hozzájárul a dehidratáltságunkhoz is.

Sós ételek

Ha te magad nem is főzöl sóval, sok hozzávaló alap akkor is tartalmazhat nátriumot, főleg tartósítási okok miatt. A sok só megköti a vizet és puffadt külsőhöz vezet. Jobb, ha az otthoni étrend elkerüli a chipseket és más sós nassolnivalókat.

Vörös hús

A csirke, a pulyka és a hal jobb választás, ha húsról van szó. A steak, a hamburger nem tesz jót a bőrödnek, és feleslegesen dob rá a korodra is.

Fűszeres ételek

A csípős ételek hatására kitágulnak a véredények, melynek következtében a menopauzán áteső nők bőre foltosabb lehet. Persze nem kell bűntudatot éreznünk, ha étrendünkbe néha becsúszik egy-két indiai, mexikói fogás, de nem szabad, hogy rendszeresen fogyasszunk csípős ételeket, mert puffadtabbnak, vörösebbnek és visszeresebbnek tűnhet tőle a bőrünk.

Kávé

A kávéfogyasztás a mosolyodat teszi idősebbé. A kávéban található savak miatt ugyanis elszíneződnek fogaid, melyek nagyot rontanak az összképen. Ha nem állsz készen arra, hogy lemondj a koffeinről, próbáld ki, hogy szívószálon keresztül vagy cukormentes rágózás közben szürcsölöd a reggeli ébresztőt. Így fokozódik a nyáltermelésed, mely óvja fogadat a sárgulástól.

Néha az étrend megváltoztatása csodákra képes, ha le akarunk tagadni pár évet a korunkból. Megéri számításba venni, melyek azok az ételek, amelyek sürgetik az öregedést.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>