Nyolc érv, miszerint jobb egyedül, mint megállapodni egy arra érdemtelen ember mellett

Egyedül lenni néha sokkal jobb
Egyedül lenni néha sokkal jobb

Sajnos sok ember ragad benne mérgező kapcsolatban, mert fél az egyedülléttől. Az igazság azonban az, hogy ijesztő szingliség nem létezik, kicsit sem szégyellnivaló, és pláne nem jelenti azt, hogy magányosnak kell lenned. Nem gondolnád, pedig egy rossz párkapcsolatban élni a szingliségnél bizony sokkal, de sokkal károsabb. Lássuk, miért!

1. Inkább légy egyedül, mint valakivel, aki mellett nem lehetsz önmagad!

Nem kell félned a magaddal töltött időtől. Sokkal több ijedtségre ad okot egy olyan férfi társasága, aki nem fogad el, aki nem tisztel téged azért, aki vagy. Nincs annál rosszabb, mint amikor ez a valaki a saját igényeire próbál téged formálni, és egyáltalán nem érdekli, hogy te ki is vagy valójában. Korlátozza a szabadságodat, a személyiséged kibontakoztatását, és sosem hagyja, hogy kitárulkozz. Százszor inkább az ijesztő szingliség, mint egy ilyen férfi!

2. Inkább légy egyedül, mint rossz társaságban töltsd az idődet!

Ne félj egyedül kirándulni menni, moziba járni vagy vásárolni, érezd magad jól a bőrödben! Sokkal rosszabb, ha olyannal kell töltened az idődet, aki nem értékeli, hogy veled lehet. Ne akarj olyan mellett megállapodni, akivel semmi közös érdeklődésetek sincsen, akinek a veled eltöltött idő inkább kötelesség, mintsem élvezet.

3. Inkább aludj egyedül, mint egy idegen mellett ébredj!

Ne félj az egyedül alvástól, hidd el, sokkal ijesztőbb lesz egy nap arra ébredni, hogy a melletted fekvő férfit alig ismered, mert ő teljesen megváltozott. Rosszabb olyan mellett ébredni, aki abbahagyja a törődést, aki már nem szeret többé, aki már neked sem jelent semmit.

4. Inkább kövess el új hibákat, mintsem a régieket ismételgesd!

A hibák az élet velejárói, hasznosabbnál hasznosabb tapasztalatokkal gazdagíthatnak. Nem kell félni a hibáktól, jobban kell tartani attól, hogy ugyanazon hiba mellett indítjuk minden egyes napunkat. A férfi mellett, akinek küzdeni kell a figyelméért és a szeretetéért. A férfi mellett, aki bolondot csinál belőlünk, a férfi mellett, aki vegyes érzelmeket táplál irántunk.

5. Inkább szeretkezz, mint szexelj!

Ne légy olyan férfival, akit csak a testiség érdekel! Persze nem kell tartanod a fizikális érintkezéstől, de ne érd be szimpla szexszel! A szerelmeként kell, hogy rád nézzen közben, nem pedig az ágyasaként.

6. Inkább légy csöndben, mint beszélgess egy olyan férfival, aki nem ért téged!

Nem jó, ha úgy beszélsz valakihez, hogy ő csak fizikálisan van jelen közben. Nincs ijesztőbb annál, mint beszélni valakihez, aki igazából ott sincsen, aki egyáltalán nem figyel, aki egyáltalán nem ért. Akarsz te olyannal lenni, akit csak a maga mondandója, csak a maga igaza érdekel? Nem, szerintem sem.

7. Inkább sírj egyedül, mintsem hagyd, hogy valaki megríkasson!

A könnyektől nem leszel kevesebb, érthető, ha a szingliség megríkat. De egy olyan férfi mellett lenni, aki szánt szándékkal bír sírásra újra meg újra, aki szánt szándékkal rúg beléd újra és újra, sokkal rosszabb mindenféle egyedüllétnél.

8. Inkább légy egyedül, mint valaki olyannal, akit a legkevésbé sem érdekelsz!

Tanulj meg jóban lenni magaddal! Ne kötelezd el magadat olyan mellett, aki nem érdemel meg téged! Aki lehetőségként kezel, nem pedig prioritásként, az a legkevésbé sem méltó a szeretetedre. Légy olyannal, aki szeret, aki megvéd, aki mellett érzelmileg tejes vagy, aki mellett a legjobb éned lehetsz!

(M.F.)                                                                                        A cikk forrása itt >>

7 ok, amiért idősebb korban is szuper lehet egyedül élni

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>