Érdemes 50 fölött új szakmát tanulni?

Új szakma 50 fölött - Online marketing

Mikor idősebb korban járunk, felmerülhet bennünk a kérdés, teljesen jogosan: érdemes új szakma tanulásába belekezdeni 50 éves kor felett? Hiszen, egy új szakma mindig kihívásokkal jár. A munkáltatók sem úgy néznek már az emberre.

Milyen lehetőségeink vannak?

Nagyon sok remek lehetőség áll előttünk, amennyiben 50 év fölött új szakmába szeretnénk belevágni. Kiváltképpen ilyen lehet az online marketing. Miért mondhatjuk azt, hogy ez egy remek választás? A Gremmédia például egy ilyen ügynökség, érdemes róla példát venni: ahol még 50 év feletti alkalmazott is van.

Miért jó szakma időseknek is az online marketing?

Fogas kérdés. Miért remek szakma akár idős emberek számára is az online marketing? Lássuk az érveket sorrendbe szedve.

Könnyen tanulható. Ilyen idős korban az ember már nem akar elkezdeni akármit tanulni. Ami talán érhető is, hiszen nem fogékony mindenre. Egy jó szakma kitanulása akár évekbe is beletelhet.

ad

Vállalkozóként is lehet csinálni. A vállalkozói élet sok szempontból jobb. Sok olyan honlapkészítő ismerősöm van, aki akár 50 éves korában is nagyon sikeres a szakmájában, vagy jól tud hirdetési kampányokat kezelni. Nem annyira nehéz feladat, mint mondjuk komplex rendszereket fejlesztgetni.

El tudod adni magad. A legtöbb szakmában egy jó vállalkozó, megfelelő kiállással el tudja adni magát. Például egy gázszerelő akár idősebben is lehet remek szakember, akit sok helyre keresnek.

Jó fizetési lehetőségek. Nagyon jól lehet keresni weboldal készítéssel vagy online marketinggel. Akár 10.000 Ft-os órabérre is lehet számítani jobb projektek esetén.

Mennyire sok idő megtanulni ezt?

Véleményem szerint idősebb embereknek is maximum fél év munkájukba kerülhet, hogy egy elfogadható szinten megtanulják az alapokat. A WordPress tartalomkezelőt például mindenki képes lehet használni, nem annyira nehéz, és nagyon felhasználóbarát. A Facebook kampány kezelés szintén kihívást jelenthet, azonban nem annyira nehéz és komplex munka. A Google Ads kampány menedzselés már tényleg nehezebb feladatnak számít, de ebbe is bele lehet jönni.

Mennyire telített a piac?

Pont annyira, mint amennyire minden más szakmában. Jó online marketingesekre és kampány kezelőkre igenis nagy igény van, mivel nem mindenki képes jól csinálni.

Hogyan szerezhetünk ügyfeleket?

Ismerősökön keresztül is jó lehetőségek vannak arra, hogy ügyfeleket szerezzünk. Hirdetési kampányokkal pedig egészen biztos, hogy rengeteg munkát be tudunk húzni már az elején.