Érdekességek Marilyn Monroe életéből, amit biztosan nem tudtál!

Marilyn Monroe még ma is titokzatos jelenség
Marilyn Monroe még ma is titokzatos jelenség

Marilyn Monroe, minden idők egyik legismertebb szex szimbóluma idén töltené be a kilencvenharmadik életévét. Vajon mihez kezdett volna idősebb korában, ha harminchat évesen nem hal meg rejtélyes körülmények között? Folytatta volna a színész karrierjét? Másodszor is hozzáment volna Joe DiMaggiohoz? Ezeket már sosem tudhatjuk meg. Ellenben van néhány meglepő részlet Marilyn Monroe életében, amelyekben igenis biztosak lehetünk!

Nehéz gyermekkora volt

Marilyn Monroe gyermekkora nem volt éppen felhőtlen. Édesapját sosem ismerte, édesanyja pedig pszichés problémái miatt nem volt alkalmas a nevelésére. Ezért a fiatal Marilyn különböző árvaházakban és nevelőszülőknél, a család barátainál nevelkedett. Tizenhat évesen ment először férjhez, így elkerülhette, hogy visszakerüljön az árvaházba.

Miért éppen Marilyn Monroe?

A Norma Jean Baker néven született Marilyn Monroe körültekintően választotta ki művésznevét. A Monroe édesanyja leánykori neve volt, és a családi legenda szerint – habár ezt sosem bizonyították – James Monroe amerikai elnök rokona. A Marilyn pedig Marilyn Miller színésznő után ragadt rá, akire sokak szerint hasonlított.

Eredetileg ő lett volna az Álom luxuskivitelben sztárja

Truman Capote rendező első választása Holly Golightly szerepére Marilyn Monroe volt. A színésznő remekelt a próbákon, menedzsere szerint azonban nem illett hozzá a karakter. Végül Audrey Hepburn került a helyére és vitte sikerre az Álom luxuskivitelben-t.

Vonzódott az okos férfiakhoz

Erre pedig több bizonyíték is van, mint az Arthur Millerrel kötött házassága. Egykori szobatársa, Shelley Winters elmondása szerint egyszer mókából összeírták, kivel feküdnének le szívesen. Marilyn Monroe listáján csakis 50 feletti férfiak szerepeltek, köztük Albert Einstein is.

Elsajátította a főzés tudományát

Halála után Marilyn Monroe számtalan receptet hagyott hátra. 2010-ben a The New York Times a Hálaadás alkalmából megjelentette Marilyn töltött pulyka receptjét. A cikk szerint a recept meglepően bonyolult, ugyanakkor magabiztos és tehetséges szakácsra vall.

Sokat olvasott

Marilyn Monroe könyvtára több mint négyszáz kötetet rejtett, köztük több első kiadást is. Szeretett könyvesboltba járni, véletlenszerűen leemelni a polcokról egy könyvet, és ha tetszett neki, megvette és elolvasta. Még a róla készült több ezer fénykép közül is azok voltak a kedvencei, amelyeken éppen olvasott.

Marilyn Monroe

Övé volt a világ legdrágább ruhája

A ruha, amiben Marilyn Monroe a “Happy Birthday”-t énekelte J. F. Kennedy elnöknek 1962-ben, azonnal legendássá vált. Nem csoda, hogy végül több mint egymillió dollárért kelt el, így nyerve el a világon valaha eladott legdrágább ruhadarabja címet.

(D.R.)                                                                                         A cikk forrása itt >>

50 fölötti divatikonok, akikről példát vehetünk

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>