Elkapott a tavaszi fáradtság? Pörgesd magad tippjeinkkel!

Tegyél a tavaszi fáradtság ellen!

Végre itt az igazi tavasz, de sokak számára ez azt is jelenti, hogy beüt a tavaszi fáradtság. Az évszakok közti átmenetet a szervezeted is megérzi, teljesen normális tehát, ha mostanában úgy érzed, teljesen lemerültek az elemeid. Eltelik egy kis időbe, mire alkalmazkodni tudsz a hosszabbodó nappalokhoz, meleg napokhoz. Addig se kell viszont beletörődnöd a fáradtságba, meg is mutatjuk, hogy pörgesd fel magad!

Egészséges alternatívák kávé helyett

Persze kávét is ihatsz mértékkel, de érdemes megismerkedned néhány helyettesítővel is. Azzal biztosan nem mondunk újat, hogy a zöld tea is remek koffeinforrás, ráadásul rengeteg egyéb szempontból is szuperegészséges (és még az álomalakod elérésében is segít), de a matcha teáról hallottál már? A matcha tea port vízzel felkeverve kell fogyasztani, ízében hasonlít is a zöld teára, koffeinben és vitamintartalmában azonban messze túlmutat rajta.

Töltődj a tavasz frissességével!

Egyébként is érdemes napjában többször szellőztetned otthon, de végre nem csak 5 percig tart. Tárd ki nagyra az ablakokat otthon, a beáramló fény és friss levegő is élénkítően fog hatni rád! Ezek ráadásul a hangulatodon is segítenek, ha a tavaszi fáradtság nálad lehangoltsággal is jár, két legyet ütsz egy csapásra.

Ha van időd, napközben is tölts időt a szabadban. Annyi munkaidőben is beleférhet, hogy a délutáni kávéd a teraszon iszod meg. A hatása pedig nem marad el, utána sokkal jobb kedvvel és több energiával ülhetsz vissza dolgozni.

A tavaszi fáradtság legjobb ellenszere a mozgás

Kezdheted kicsiben: napjában többször állj fel pár percre, és sétálj két kört a szobában vagy végezz el 2-3 könnyű nyújtógyakorlatot. Ezzel még elgémberedett tagjaidon is segíthetsz, de az energiaszinted is jelentősen növelheted.

Itt is fontos szerepe van továbbá az életmódodnak: néhány apró változtatással nagyon sokat tehetsz az állandó fáradtság ellen. A legjobb pedig, ha rákapsz a rendszeres testmozgásra! Az edzésforma teljesen mindegy, a lényeg csak, hogy átmozgasson és jól érezd magad közben. Korábbi cikkünkben találsz is egy jó adagnyi motivációt edzéshez:

Fogadd meg tanácsainkat, nem is kell ennél jobb motiváció edzéshez!