„Éljünk a szeretteinktől távol, most, közel a hatvanhoz?”

A vidéki élet csábításának meddig álljunk ellen?
A vidéki élet csábításának meddig álljunk ellen?

Nagyrészt a mi döntésünk, hogy hol élünk, vagy éppen hol szeretnénk élni. Léteznek persze fizikai, anyagi és egyéb korlátok, de igyekszünk megtalálni a jó kompromisszumot. De hogyan döntsünk, amikor nem csak a magunk sorsát tartjuk szem előtt, hanem a szüleink, vagy gyerekeink sorsának alakulását is igazítanunk kell a vágyainkhoz?

Város vagy vidék?

Kétségtelenül népszerű volt az a cikkünk, amelyben a vidéki és a városi élet előnyeiről és hátrányairól írtunk.

Városi élet, vidéki élet? Ahol a legjobb!

Olvasóink hozzászólásaiból aztán készítettünk egy összefoglalót is, amelyből nagyjából az derült ki, hogy lakjon mindenki ott, ahol neki a legjobb.

Mindenkitől távol?

Egyik olvasónk (legyen most Rita), arról írt, hogy éppen álmaikat szeretnék megvalósítani azzal, hogy elköltöznek arra a vidékre a férjével, ahová mindig is vágytak. Csakhogy a felnőtt gyerekek és a családi kötelékek eléggé átszínezik a vágyakat, pontosabban komoly dilemmát okoznak nekik.

Lássuk, Rita és családja hol tart éppen az álmai megvalósításában!

„Városi panelban élünk, de mindig kertes házba vágytunk. Laktunk vidéken, de a gyerekeinket városi iskolába akartuk járatni. Így visszaköltöztünk a városba. A gyerekek felnőttek, ketten már külföldön dolgoznak, egy pedig itthon, tőlünk külön él. Minden álmunk a Bakony, hogy ott éljünk. De ha a gyerekek hazajönnek, akkor hová haza? Minden rokon és ismerős itt a városban, illetve a szomszédos vidéken él.

A nagyszülők 60 kilométeren belül laknak. Az egyik gyerek, aki külföldön dolgozik, a városhoz közeli faluban akar építkezni, a telek már meg is van. Itt a dilemma! Menni vagy maradni? A lakásunk elkelt, hamarosan költözünk. Vívódunk az érzelmekkel. Adjuk fel az álmainkat, és maradjunk mindenki közelségében, a városban? Vagy menjünk az álmaink után, de éljünk a szeretteinktől távol, most, közel a hatvanhoz? Úgy tűnik, feladjuk az álmainkat, a szívünkre hallgatunk, és megyünk a közeli faluba házat venni, ahol a gyerekek építkezek majd. Bár négy-öt év, mire hazajönnek, addig pedig bármi történhet?!”

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>

Öt tanács azoknak, akik szeretnének jó szülei lenni felnőtt gyermeküknek