Elgondolkodtató szerelmes filmek az esős hétvégékre

Elgondolkodtató szerelmek film az esős napokra

Nyáron igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni. De mi van a hűvös, esős napokkal, amikor legszívesebben az orrodat sem dugnád ki a lakásból? Ilyenkor a legjobb, ha keresel egy jó filmet és bevackolod magad a kanapéra egy tál popcorn társaságában. Ötleteket is adunk hozzá, a következő elgondolkodtató szerelmes filmek biztosan lekötnek.

Csillag születik

Két évvel ezelőtt óriási népszerűséget aratva robbant be a köztudatba a Shallow című szám, melyet Lady Gaga és Bradley Cooper közösen énekelnek. Soha nem is sejtettük volna, hogy Bradley Coopernek ilyen csodás hangja van, közös számuktól pedig biztosan neked is libabőrözni kezd a karod. Hát, ha még a filmet is megnézed!

Egy, a szokásos eltérő, de gyönyörű romantikus film, mely olyan komoly problémákat is feldolgoz, mint az alkoholfüggőség és a showbusiness kegyetlen világa. Kihagyhatatlan film, remek zenékkel, a történet pedig még napokig a fejedben fog motoszkálni.

Szerelmünk lapjai

Óriási klasszikus, amit minden nőnek – sőt, szerintünk férfinak is – legalább egyszer látnia kell az életben. A Nicholas Sparks regénye alapján készült film főszerepeiben Ryan Gosling és Rachel McAddams játszanak. A film a ’40-es évek Amerikájában játszik, amikor a társadalmi különbségek még sokkal nagyobb réseket vágtak az osztályok közé. Ebben a helyzetben szeret egymásba a tehetős családból származó lány és a munkásosztálybeli fiú. Az együtt töltött nyár után külön utakra viszi őket az élet, de nem feledkeznek meg egymásról.

Garantáltan sírós, de csodálatos film, aminek legszebb jelenetei úgy fognak az agyadba égni, hogy évek múltán is pontosan vissza tudod majd idézni őket.

Szólíts a neveden!

Az André Aciman regénye alapján készülő film az egyik legszebb modern szerelmes történet, amit el tudsz képzelni. A ’80-as években a homoszexualitás nem csak kényes témának számított, de egyenesen tabunak. Ekkor játszódik a film, ami egy olaszországi nyaralás során kibontakozó szerelemről szól. Egészen más oldalról közelíthetjük így meg az elgondolkodtató szerelmes filmek témáját, hiszen itt nem társadalmi helyzetről vagy betegségekről van szó, hanem egy teljesen másféle akadályról.

Az első szerelem pedig mindenképpen maradandó, éppúgy a romantikus pillanatokat illetően, mint a szakítás fájdalmát. Nem beszélve arról, hogy a kamasz fiú maga is küzd az érzéseivel, egy másik férfi iránt érzett szerelme miatt belül is nagy harcokat vív. Őszinte és tiszta film szerelemről és társadalmi akadályokról.

Az időutazó felesége

Ha vonz a sci-fi világa, de továbbra is szerelmes filmet keresel, Az időutazó felesége a Neked való! Az Audrey Niffenegger regénye alapján készült filmben is Rachel McAddams játszik, mellette pedig Eric Banát láthatod. A különleges szerelem története által egybefonódik múlt, jelen és jövő, ugyanis, ahogy a címe is elárulja, egy időutazó férfiről van szó benne. Az időutazásokon keresztül egészen a lány gyermekkorától felnőttkoráig követhetjük az eseményeket.

Kedves és elragadó történet, mely – a fentiekhez is hasonlóan – megmutatja a szerelem mindenek feletti erejét.

Benjamin Button különös élete

Az F. Scott Fitzgerald könyvéből készült filmben Brad Pitt és Cate Blanchett furcsa szerelmi történetét követheted végig. Miután a férfi egy betegség következtében a világon egyedüliként visszafele öregszik, élete szerelmét “idős emberként” ismeri meg, miközben valójában mindketten gyerekek. A barátságból szerelem alakul ki, külön töltött éveik után pedig össze is házasodnak mindkettejük (fizikailag is) felnőtt korában.

A férfi betegségét azonban nem lehet megállítani, így folyamatosan fiatalodik, ami kapcsolatukat is ellehetetleníti.

Akárhogyan is nézzük, legyen az társadalmi akadály, időutazás vagy visszafele öregedés, a szerelem útjába számos tényező állhat, amiket a fenti elgondolkodtató szerelmes filmek gyönyörűen dolgoznak fel. Ha érzelmes kedvedben vagy, de többre vágynál, mint egy romantikus vígjáték, válassz a listából, biztosan nem fogod megbánni!