Életleckék, amiket 50 évesen már biztosan megértünk (2.)

Az 50 éves életleckék már mind a birtokunkban vannak.
Az 50 éves életleckék már mind a birtokunkban vannak.

Vajon okosabban menedzseltük volna az életünket fiatalon, ha tudtuk volna azokat, amiket most tudunk? Adósságról, testmozgásról, egészségről egyaránt sokat tudunk most már, de miben lehetne más az életünk, ha ezt a tudást előbb sajátítjuk el? Lássuk, mikre jövünk rá 50 éves korunkra a mindennapokkal kapcsolatosan!

Az adósság nem éri meg

Nincs nyomasztóbb érzés, mint tartozni valakinek, tartozni a banknak. Jó érzés, ha meg tudunk venni valamit, de ha ezt hitelből tesszük, a boldogság csak átmeneti. Ezerszer is meg kell gondolni, mire költünk, és hogy telik-e rá, vagy sem. Jobban megéri összespórolni valamire, mint meggondolatlan hitelspirálba sodorni magunkat.

A barátságokkal törődni kell

Egy emberi kapcsolat sem marad fixen az életünkben, ha nem teszünk értük, ha nem ápoljuk azokat. Nagyon igaz a hasonlat, miszerint a barátság olyan, mint egy szobanövény: ha nem gondozzuk, elhal. 50 éves korunkra ezt az életleckét már nagyon jól ismerjük.

A testedzés kulcsfontosságú

Ha fitten tartjuk magunkat, igazi, valós hatalmat kapunk a kezünkbe. Aki fizikálisan képes erős maradni, annak sokkal könnyebb szembenéznie a mindennapok kihívásaival. Segít a lelki béke megtalálásában is. Aki erre még esetleg nem jött rá 50 éves korára, most bátran iratkozzon be valamilyen különórára, mert garantáltan jobbá válik tőle az élete!

Az utazás javítja az életminőséget

ad

Az utazásnak köszönhetően kitárul előttünk a világ. Annyi új impulzus ér bennünket, hogy teljesen megváltozik a világnézetünk. Különböző kultúrákról és emberekről tanulhatunk, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy másképp tekintsünk a mindennapjainkra. Amikor csak tehetjük, utazni kell, ez az egyik nagy életlecke, amit 50 éves korunkban már száz százalékos bizonyossággal ki merünk jelenteni.

A testünk egy templom

Akárhányszor jajgatva hajolgatunk, lihegve lépcsőzünk, vagy cigi füstöt köhécselünk, belátjuk, hogy a testünkkel illett volna törődni. Az egészségükkel küszködő nők mind realizálták már ezt az életleckét. Fontos tudni, hogy sosem késő elkezdeni odafigyelni arra, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk, milyen szokásoknak élünk.

A házasság átalakul

Nem csak a házasságunk változik meg idővel, de az az ember is, akihez hozzámentünk. Ha minden jól megy, közösen változtok meg, és a jó irányokba haladtok együtt, de benne van a pakliban, hogy idővel teljesen eltérnek majd a nézeteitek, a hitvallásotok. Sajnos az élet természetes velejárója a változás, amely míg egyszer jó, máskor rossz.

Meg kell dolgozni a sikerért

Míg az Y generáció tagjai várják a sült galambot, hogy a szájukba repüljön, és azonnal a csúcson akarnak kezdeni, addig mi 50 éves korunkra már pontosan tudjuk, hogy a siker nem így működik. Nem malmozunk, nem tétlenkedünk, cselekszünk azért, amit el akarunk elérni.

Összeállításunk első része az életleckékről itt olvasható.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Hat életlecke, amire Óz, a nagy varázsló tanított minket

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>