El kell fogadnod, ha nem te vagy a nagy ő!

Ha elhagynak minket, tudatosan kell kilábalnunk
Ha elhagynak minket, tudatosan kell kilábalnunk

Csalódás, veszteség, szakítás, szívfájdalom – mind tapasztaltuk már ezeket közelről is. Olyan érzések, melyek miatt azt hisszük, hogy az egész világ összedőlt körülöttünk. A legelviselhetetlenebb, ha egy olyan kapcsolat ér véget, melyről mindvégig azt hittük, viszonzott szerelem éltette.

Mit tegyél, ha elhagynak?

Márpedig ha elhagynak, tovább kell lépni. Nem könyöröghetsz, nem hisztizhetsz, egyszerűen csak összekaparod magadat a padlóról, és az életedre fókuszálsz. Mind tudjuk, hogy nehéz és pokolian fáj, még sincs más lehetőségünk. Szeresd magadat eléggé ahhoz, hogy ne akarj olyannal lenni, akinek nincs szüksége rád! Lehet, hogy vérzik a szíved és sérül az egód, de a szerelem már csak egy ilyen játék. Kockáztatunk, és olykor veszítünk.

A következő lépés

Ha valaki nem kér többet belőled, azzal megszakítod a kapcsolatot, méghozzá minden platformon. Ne pazarold a drága idődet és energiádat olyanra, aki nem éri meg azokat! Ha egy váza ripityára törik, azt kidobod, nem bajlódsz tovább vele, nem igaz? Ugyanez igaz a szerelmi kapcsolatokra is. A kutyád holttestét sem tartod meg, miután meghal. Értsd meg, nem kapaszkodhatsz olyan dolgokba, amik már menthetetlenek és visszacsinálhatatlanok. Emlékezz a jóra és lépj tovább! Ez az egyetlen esélyed.

Minden okkal történik

Most persze ordítanál, zokognál, törnél-zúznál – teljesen érthető okokból kifolyólag. Mégis, higgy nekem, amikor azt mondom, az élet mást, más valakit tartogat számodra. Hamarosan megérted, miért úgy történtek a dolgok, ahogyan, és miért kellett ennyire csúnyán összetörnie a szívednek.

Összeáll a kép, erről tanúsíthatlak.

Az élet olykor teljesen más forgatókönyvet ír nekünk, mint azt mi elsőre gondoltuk. Furmányos történeteket kreál a sors, mi pedig csupán annyit tehetünk: hiszünk abban, hogy valami jó vár ránk. Méltósággal kezeljük a váratlan fordulatokat, és nem próbálunk meg szembe menni azzal, amit a sors másként gondol. Ha elhagynak, továbblépünk. Amennyire nyers és fájdalmas, valójában annyira egyszerű küldetés. Fel a fejjel!

(M.F.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

A nagy szerelem csak a nagy hibák után érkezik

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>