Ékszerkellék, amelyekkel különlegessé teheted a kiegészítőidet

Saját kézzel készített ékszerek alapanyagai

Nem kérdés, hogy a kézzel készített ékszereknek nincs párja. Hiszen amellett, hogy komoly eszmei és érzelmi értéke van ezeknek a kiegészítőknek, abban is biztos lehetsz, hogy nem jön szembe veled az utcán még egy ugyanilyen alkotás. Ha eldöntötted, hogy te magad is elkészíted a saját ékszereidet, az ötleteken és a gyöngyökön kívül számos más dologra is szükséged lesz.

Így érdemes alaposan betárazni ezekből az eszközökből, hiszen az ötlet és az inspiráció bármikor jöhet. Összegyűjtöttük ehhez a legfontosabb ékszerkellékeket.

Ékszer alapok

Ékszer alapok nélkül nehezen boldogulnál, így attól függően, hogy milyen ékszert álmodtál meg magadnak és milyen stílusra gondoltál, fontos kiválasztani a számodra ideális alapokat. A karkötők és nyakláncok esetében a különböző zsinórok, damilok, drótok és gyöngyfűző anyagok között válogathatsz, míg a gyűrűk esetében az eltérő anyagú és kialakítású megoldások várnak arra, hogy feldíszítsd őket a saját ízlésednek megfelelően. Ha pedig fülbevaló alapról van szó, a határ szinte a csillagos ég, ugyanis számos különböző forma és kialakítás közül döntheted el, melyikből tudsz számodra minden szempontból tökéletes ékszert alkotni.

Charmok és medálok

A különböző charmok és medálok segítségével sem csak egyedibbé teheted az ékszereidet, de még a saját egyéniségedet is kifejezheted általuk. Sőt, amellett, hogy a különböző formák között megtalálhatod a személyiségedhez leginkább passzoló típust, választhatsz olyat is, amit a saját ízlésednek megfelelően díszíthetsz fel. Hasonlóan igaz ez a medálokra is, ám míg a charmokat leginkább karkötőkre érdemes felfűzni, addig ezeket a függőket nagyobb méretük miatt inkább nyakláncok ékesítésére ajánlott használni.

Köztesek és összekötők

A köztesek funkciója, hogy feldobják a nyakláncot vagy a karkötőt és ezáltal kreatívan és ízlésesen megtörjék a felfűzött gyöngyök, charmok vagy medálok sorát. Mivel gyakorlatilag végtelen számú, különböző típusuk létezik, bőven van miből válogatni és mindenki megtalálhatja közöttük a szívéhez leginkább közelebb állót. Hiszen ezüst, ezüst, bronz vagy arany színekben pompázó kiegészítők formázhatnak például angyalszárnyat, gyöngyöt, virágot vagy akár csillagot is, de eshet a választásod egy pillangóra akár hópihére is. A köztesek mellett az összekötők is nagyon hasonló szerepet töltenek be, ugyanis színesebbé, változatosabbá varázsolják az ékszereket. Mivel ezeknek a kiegészítőknek mindkét végén furatot alakítottak ki, tökéletesen illeszkednek a gyöngyök sorába. Így álmodhatsz ide szívecskét, virágot, pillangót vagy akár hajókormányt is.

Szerelőkarika, szerelőpálca és egyéb szerszámok

Ha saját kezűleg szeretnél ékszert készíteni, amire mindenképpen szükséged lesz, az egy gyöngyfűző tű, gyöngyfűző cérna, de elengedhetetlen az is, hogy legyen otthon damil, drótőr, olló és kapocs is otthon. De szintén alapkelléknek számít a szerelőkarika és a szerelőpálca, vagy a csomófogó, a stopper és a végzáró is. Innentől kezdve pedig jöhetnek a gyöngyök és az egyéb kiegészítők is.

Természetesen mindez csupán a jéghegy csúcsa, hiszen számos más ékszerkellék is rendelkezésre áll akkor, ha valaki saját kezűleg készült, egyedi ékszereket szeretne megálmodni és ezzel együtt életre hívni.
Így bármilyen ékszert is találsz ki, biztos lehetsz abban, hogy minden kéznél lesz ahhoz, hogy mielőbb elkészítsd és viseld is azt.