Egyre divatosabb a szobanövény csere, ahol különleges virágokat is megszerezhetsz

A szobanövény csere során hajtások, palánták cserélnek gazdát
A szobanövény csere során hajtások, palánták cserélnek gazdát

A szobanövény gyűjtés nem akármilyen szenvedély. A növény rengeteg gondoskodást igényel, amiért cserébe szépséggel, vitalitással és friss levegővel árasztja el otthonunkat. Van azonban egy kisebb hátulütője, amin sokat segít a szobanövény csere.

Egy-egy szobanövény ára – főleg a ritkább, különlegesebb fajtáknak – igencsak borsos tud lenni. Amit persze nem szívesen fizetünk ki, főleg, hogy sosem lehetünk biztosak befektetésünk sikerében. Könnyen előfordulhat, hogy a kiszemelt szobanövény nem sokáig maradna életben a lakásunk biztosította környezetben.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanod az új virágok beszerzéséről! Gazdagítsd a gyűjteményed a szobanövény csere segítségével! Megmutatjuk, hogyan!

Mi is az a szobanövény csere?

A szobanövény csere tulajdonképpen egy olyan esemény, amin a növénybarátok dugványokat, cserjéket cserélhetnek egymással. Általában arborétumok, faiskolák rendezik, de akár baráti társaságok is megszervezhetik.

Ahhoz, hogy részt vehess egy szobanövény csere programon, szükséged lesz néhány növényre, amit felkínálhatsz. Ehhez nem kell mást tenned, mint levágnod két-három hajtást a már meglévő szobanövényeidből. Emellett vihetsz gyökeres növényeket, vagy elültetett hagymákat is. Minél különlegesebb, amit nyújtani tudsz, annál értékesebb szobanövény várható cserébe. Az egyetlen szabály, hogy a virágok egészségesek és mindenféle kártevőtől mentesek legyenek.

Honnan tudom, mikor van szobanövény csere?

A legegyszerűbb módszer, ha figyeled a helyi híreket. Hátha hirdetik a lépcsőház üzenőfalán vagy a kerületi újságban. Ugyanakkor a közösségi médiát sem árt követni vagy növénybarát csoportok oldalait lesni.

Hogyan szervezzem meg a saját szobanövény csere programomat?

Amennyiben nincs a közeledben szobanövény csere esemény, miért ne szervezhetnél te magad? Lehet az összejövetel pici és személyes, ahova a családod, barátaid hívod meg. Így otthon is könnyen elfértek.

Vagy rendezhetsz egy nagyobb eseményt is! A közösségi média segítségével rengeteg embert elérsz, akiket érdekelhet az ötlet. Találkozzatok egy parkban és szervezz gyűjtést! A belépő ára legyen szimbolikus, de az összegyűjtött pénzt ajánld fel karitatív célokra! Házigazdaként vigyél magaddal több cserélni való szobanövényt, hogy mindenképpen legyen mit cserélni! Ezek után már nincs is más dolgod, mint gyönyörködni a növényekben és élvezni a saját szobanövény csere találkozód.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>