Egykoron magányos emberek mondják el tanácsaikat

Tanácsok magányos emberek tollából

Ha éppen szakítás vagy válás után vagy, a bezártság különösen nehéz lehet, de még évekkel később is bármikor is rád törhet a magány. Fogadd meg azok tanácsait, akik szintén jártak már ebben a cipőben. Cikkünkben hús-vér nők tanácsait gyűjtöttük össze, akik mind voltak egykor magányos emberek. Fogadd meg tanácsaikat és kerekedj felül az egyedüllét nehézségein!

Foglald el magad

“Tanulj valamit – lehet az tortadíszítés vagy középkori történelem, teljesen mindegy.”

Önmagad fejlesztésével remek programot találsz, valamint önbecsülésed is fejlesztheted. Jelenleg a legjobb esélyed az online kurzusokban van, de jó hír, hogy óriási a választék ezek terén is. Sok esetben ráadásul rögtön csatlakozhatsz egy belső csoporthoz, ahol akár új emberekkel is megismerkedhetsz.

“Foglald el magad szórakoztató dolgokkal, készíts például ajándékokat szeretteidnek!”

Ha otthon vagy és hirtelen úgy tör rád a magány, hogy semmihez nincs kedved, fordítsd valami hasznosra az időd. Kezdj olyanba, aminek értelmét látod és szórakoztat is. A magányos emberek jó barátja a kézműveskedés, próbáld ki te is!

Építs kapcsolatokat

“Ahhoz, hogy barátokat szerezhess, légy barátságos!”

Evidensnek tűnő tanács, mégis hasznos. Manapság ugyanis furcsálljuk, ha valaki az utcán mosolyog vagy, ha szóba elegyedik egy ismeretlennel. Pedig kedvességgel lehet kapcsolatokat kialakítani. Nem azt mondjuk, hogy szólíts le embereket a buszon, de ha egy könyvesboltban valakivel ugyanazt a könyvet lapozgatjátok, bátran kezdj csevegésbe.

ad

Gondolkoztál már az online ismerkedésen? Ne csak akkor vedd fontolóra, ha valóban társat keresel, beszélgetésre is szuper lehetőséget nyújt. Hiszen a társkereső oldalakon a legtöbben hozzád hasonló, sokszor magányos emberek, akik éppúgy szeretnének kötődni, mint te.

“Szerezz be egy négylábú barátot”

Egy cica vagy kutya örökbefogadása egyszer és mindenkorra megoldja a magány kérdését. Hűséges társat, jó barátot és állandó programot kapsz vele. Fontos azonban, hogy átgondolt döntés hozz, hiszen egy élethosszig tartó kapcsolatról van szó. Nem csak a magányos estéiden, de minden estéden ott lesz a kedvenced, akiről gondoskodnod is kell.

Vesd bele magad az életbe

“Csak úgy ülj fel egy buszra, és menj el valahova, ahol még nem jártál”

Legyél spontán, ne félj egyedül is kalandokra indulni! Ha nem bírod már a négy fal között, legjobb, amit tehetsz, ha kimozdulsz valahová. Indulj egy sétára a városban, kirándulj a közeli erdőben vagy fedezz fel ismeretlen helyeket! De ha a hidegben a belterek jobban vonzanak, menj egy bevásárlóközpontba, nézelődj kedvedre.

“Indulj szervezett túrára”

Minden tevékenységhez találsz csoportot, ahová csatlakozhatnál. Ha aktív programra vágysz, keress magadnak egy túracsoportot. Teljes csapattal is indulhatsz, de akár túratársat is találhatsz magadnak az interneten.

Nem csak a kirándulásról van szó, beléphetsz egy könyvklubba, kórusba vagy akár csatlakozhatsz egy gyülekezethez is.

A magányos emberek sincsenek egyedül

“Ne szégyelld a magányt!”

Nincs azon semmi szégyellni való, ha néha egyedül érzed magad a világban, mind voltunk már így. Az sem baj, ha néha beletemetkezel a magányba és kicsit hagyod magad búslakodni. A sírás kifejezetten nyugtató hatással bír, még jót is tesz neked. Azonban, ha hosszú távon is a negatív hullámon maradsz, gondolkodj el azon is, hogy segítséget kérsz. Egy pszichológus óriási támogatást nyújthat.

“Légy hálás az életedben a szép dolgokért”

Vedd számba az életedben azokat a dolgokat, amik örömet okoznak, amikért hálás lehetsz. Gondolj az olyan egészen kézenfekvő dolgokra is, mint hogy otthonos, kellemes lakásban élsz, finomakat ehetsz vacsorára és vannak barátaid, akiket felhívhatsz a bajban. Sokszor elfelejtünk hálát adni a megszokottért, pedig ezekből erőt tudsz meríteni a nehéz napokon is.

Ezeket te is megteheted a magány ellen

Idézetek forrása: SixtyAndMe

Kiemelt kép forrása:People photo created by katemangostar – www.freepik.com