Egyetlen tavaszi dekoráció elég, és máris jobban érzed magad!

Máris vége a télnek, ha a tavaszi dekoráció elkészül
Máris vége a télnek, ha a tavaszi dekoráció elkészül

Már alig várjuk, hogy megszabaduljunk a hideg, szürke időjárástól. Jó hír, hogy a tavasz már az ajtónkon kopogtat, úgyhogy itt az ideje felkészülni az érkezésére. A tavaszi dekoráció segít vidámabbá varázsolni otthonunkat, hogy méltóképpen fogadhassuk a kikeletet. Íme, néhány tavaszi dekoráció ötlet, melyeket mi is könnyedén elkészíthetünk.

Aranyeső, a tavasz hírnöke

Az aranyeső tökéletes tavaszi dekoráció alapanyag, amivel már akkor is dolgozhatunk, ha más még nem is virágzik. Ugyanis az aranyeső ágain nyíló apró, élénk-sárga virágok a tavasz egyik első hírnökei. Állítsunk belőle néhány ágat egy karakteres vázába, hogy vidám színfoltot csempésszünk otthonunkba.

A befőttesüvegek ereje

Lehetetlen betelni a szebbnél szebb befőttesüvegekkel. A tavaszi dekoráció ötletek között is kiemelt helyet kapnak, hiszen könnyedén apró vázákat készíthetünk belőlük, amiket aztán fel is akaszthatunk. Vas akasztókon lógva ez a tavaszi dekoráció a múlt századi farmok hangulatát idézi, leheletnyi vintage beütéssel.

Öntözőkanna újragondolva

A tavaszi dekoráció egyik legfontosabb eleme a szép és egyedi ajtódísz. Az esőben felejtett, berozsdásodott öntözőkannánál pedig keresve sem találhatnánk jobb alapanyagot. Töltsük meg az újrahasznosított kannát virágokkal és színes húsvéti tojásokkal! Végezetül rögzítsük az ajtóra egy mutatós szalag segítségével!

Hagyd otthon az esernyőt!

Nem csak a rozsdás öntözőkanna, de más, meglepő használati tárgyak is lehetnek a tavaszi dekoráció részei. Mint ahogyan egy szép, fanyelű esernyő is. Csak akasszuk fel a kilincsre, és helyezzünk bele egy csokor virágot! A tulipánok különösen elegáns, mégis könnyed hatást érnek el.

Tojásokat a vázába!

A húsvéti tojások a tavaszi dekoráció legkézenfekvőbb elemei. Azonban gondoltál már arra, hogy vázákat töltsd meg velük? Vagy akár több trendet is kombinálhatsz, így váza helyett dekoratív befőttesüvegben is jól mutatnak. Csak ki ne felejtsük a virágokat a kompozícióból!

(D.R.)  A cikk és a képek forrása itt >>

Öltözködési tanácsok az idei tavaszra

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>