Egyedül nem megy? Soha ne hidd el, ha valaki ezt mondja Neked!

Ne hidd, hogy egyedül nem megy!

Nőként életed jelentős részét azzal töltöd, hogy megtaláld önmagad. Ebben rengeteg ember segít utadon: családod, barátaid, sőt, bizony az exeid is. Akármilyen furcsán is hangzik, minden kapcsolatodnak köszönhetsz valamit, hiszen az utad formált azzá, aki most vagy. Mi mindent tanulhattál korábbi kapcsolataidból? Régen talán elhitted, hogy egyedül nem megy és ezért nem mertél lépni, most már tudod, hogy milyen erős nő vagy!

Akinek túl sok voltál

Először észre sem vetted a kritikát, igaz? Apróságokkal kezdődött: “csak a barátaink jönnek át, nem a királynő érkezik látogatóba”. De azután, ha kifejezted nemtetszésed, hirtelen túl érzelmes lettél. Végül pedig már akárhogy is próbálkoztál, semmi nem volt jó. Mostanra már tudod, hogy nem veled van a baj!

Aki birtokolni akart

Semmit sem tehettél úgy, ahogy azt te szeretted volna. Megjegyzést tett rá, ha barátaiddal találkoztál, de még csak az sem tetszett neki, ha egyedül mentél valahova. Mindenbe bele akart szólni, hogy hogyan öltözöl, kivel beszélgetsz. És persze őrülten féltékeny volt, minden apróságon fennakadt. Ő volt az, aki után biztos voltál benne, hogy sokkal jobb Neked egyedül, független nőként.

Aki nem tudta elkötelezni magát

Kedvelted. Sőt, talán szeretted is. Megtettél mindent, hogy jól alakuljanak a dolgok köztetek, de az ő részéről nem érezted ezt. Aztán egy idő után rájöttél, hogy nem számíthatsz tőle többre, nem képes komoly kapcsolatra. Megkeres, ha programot szeretne magának, ha problémája van vagy ha valamit szeretne tőled. De akkor nincs ott, ha neked lenne szükséged rá. Nem látsz vele jövőképet, mert neki nincs egy kapcsolatban jövőképe. Óriási erő és lélekjelenlét kellett hozzá, hogy kilépj ebből a “se veled, se nélküled” dologból. De megtetted, és jól tetted! Nem lehetsz vele azért, mert attól félsz, hogy egyedül nem megy és nem bízhatsz abban örökké, hogy meg fog változni.

Aki Neked volt sok

Ismerős az érzés, amikor úgy érzed, megfulladsz egy kapcsolatban? Akkor Neked is volt már párod, aki foggal-körömmel ragaszkodott hozzád. Eleinte még imponált, hogy elhalmoz apró ajándékokkal és a többi pasival ellentétben ő keres téged, hogy megkérdezze hogy vagy. Azután, ha nem válaszoltál neki rögtön, már fel is hívott, mert aggódott érted. Egy idő után pedig szinte egyetlen szabad perced sem volt már. És borzalmasan érezted magad, amikor szakítottál vele, mert ő egy jó lelkű férfi. Csak túl sok. Azzal, hogy eltávolodtál tőle, magadat óvtad meg a későbbiektől, mert te is tudod, hogy csak még rosszabb lett volna.

Minden szakítás fáj, de egyben minden szakítás egy lecke. Lecke önmagadról és lecke arról, hogy mire is vágysz igazán. Épp ezért fontos, hogy ne félj egyedül lenni, ne keress azért párt, hogy legyen párod! Inkább ismerd meg önmagad újra és használd ki az időd arra, hogy élvezhesd az egyedüllétet!

Egyedül élni 50 felett a legnagyobb szabadságot jelenti

Az eredeti cikk forrása: Womenworking