Egyedül érzem magam, de teljes így az életem

Egyedül érzem magam, de jó nekem így

Sokan vagyunk egyedül, de csak saját magunktól függ, hogy ezt miként éljük meg. Néha egyedül érzem magam, de tudatosan építem az életem és megtöltöm pozitív dolgokkal. Hogyan csinálom?

Nem hasonlítom magam másokhoz

Mondani ugyan könnyebb, mint megtenni, de tudatosan igyekszem nem hasonlítani magam a környezetemben élőkhöz. Tudom, hogy a felszín nem minden: attól még, hogy vannak, akik sokkal többet programoznak, egyáltalán nem biztos, hogy boldogabbak. Saját magam tartom szem előtt, a magam boldogságát keresem.

Igyekszem eltávolodni a közösségi médiától

Persze ettől még használom, hiszen ezeken a felületeken keresztül beszélek a családommal, barátaimmal. De nem töltök azzal órákat, hogy a hírfolyamot pörgessem mások képeit nézve. És főleg nem irigykedem mások életére a képeik alapján. Nem hagyom, hogy a tökéletesség illúziója elrontsa a kedvem.

Rendszeresen keresek programokat saját magamnak

Mintha csak randira mennék magammal. Kinézek egy szuper kiállítást, egy izgalmasnak tűnő filmet vagy egy újonnan felfedezett cukrászdát. Mindig előre megtervezem a programot, így egy percig sem érzem azt, hogy egyedül lennék. Ez a fajta énidő, ami teljesen feltölt és kimozdít otthonról.

ad

Költséghatékonyan is lehet szórakozni, ingyenes programokkal is tele van a város. Nem beszélve a kirándulásokról, amik nyáron szinte kötelezőek. Nem is kell hozzá messze menni, kirándulóhelyek Budapest környékén is bőséggel akadnak. A természetben töltött idő lelkileg és fizikailag is jót tesz, átmozgat és feltölt energiával.

Előre tervezek

Jó várni valamire. Szeretem ezért előre megtervezni az időmet és felírni a következő programokat a naptárba. Így mindig, amikor rápillantok, elfog az izgatott várakozás. Várni valamire remek motiváció, nem engedi, hogy belefáradjak a szürke hétköznapokba.

Kiélvezem az egyedüllét előnyeit

Senki kedvéért nem kell megfésülködnöm vagy felöltöznöm. Lehetek otthon egész nap pizsamában, közlekedhetek táncolva a konyhától a nappaliig. És mennyivel izgalmasabb így a takarítás! Egyedül élni bizony sok szempontból sokkal felszabadítóbb, hiszen senkinek nem kell megfelelnem.

Sokkal jobban értékelem azokat, akik körülöttem vannak

Egy szakítás vagy válás megtanít arra, hogy semmit ne vegyek magától értetődőnek. Sokkal többre tartom azóta a családomat és szeretteimet, akik mellettem állnak akkor is, amikor nehezebb időszakom van. A velük töltött idő a legfontosabb, ezt pedig éreztetem is velük.

Még akkor is, ha egyedül érzem magam, tudom, hogy nem vagyok egyedül

Vannak olyan esték, amikor elfog a rosszkedv, amikor kicsit magányosnak érzem magam. Ilyenkor tudatosítom magamban, hogy egyáltalán nincs így! Ránézek a naptáramra és látom, hogy mennyi program vár rám a szeretteimmel. Ránézek a telefonomra és látom, hogy milyen sokan vesznek körül és szeretnek. Ilyenkor elhessegetem a negatív gondolatokat és valami olyat csinálok, amitől jobban érzem magam. Másnap pedig minden jobb lesz már.

4 ok, amiért sokkal pihentetőbb a nyaralás egyedül