Egyedül élni 50 felett a legnagyobb szabadságot jelenti

Miért jó egyedül élni 50 felett?

Mindennek van jó oldala. Egy szakítás vagy válás mélyen megviseli az embert, egyedül élni pedig először ijesztőnek tűnhet. De ahelyett, hogy búslakodnál, inkább nézd a jó oldalát – ugyanis bőven van jó oldala!

Önmagad ura vagy

Azt tehetsz otthon, amit csak akarsz. Nincs szükség kompromisszumokra a lakás berendezése vagy a TV műsort illetően. Sorra nézheted a romantikus filmeket, amik az évek során összegyűltek, mert mindig vártad az alkalmat, hogy egyet megnézhess végre. Most nyugodtan előveheted a szekrény mélyéről az évek óta tartogatott sötétítő függönyt, ami egyedül neked tetszett, ezért nem raktad fel.

Senkihez nem kell alkalmazkodnod, maximálisan úgy alakíthatod a napjaidat, ahogyan te szeretnéd. Te parancsolsz az időd, a programok és a pénz terén is:

Megalkothatod a saját időbeosztásod

Nem kell senkire várnod, ha indulnál valahova és nem kell senki miatt sietned haza. Ugyanígy nem kell egyeztetned a programjaidat sem, úgy tervezheted a napjaidat, ahogy a kedved tartja. Ez a szabadság otthon is érvényes:  ha úgy tartja a kedved, szundíthatsz egyet délután vagy ha nem vagy még álmos, nekiállhatsz edzeni éjfélkor. Senki nem fog csúnyán nézni rád, ha egy teljes napot az ágyban pihenve töltesz kedvenc könyveddel.

Szabadság a konyhában

ad

Amíg a gyerekek kicsik voltak, mindig az volt az első, hogy olyan ételt készíts, amik ők szeretnek. Akkor is, ha ez maximum 5 különböző ételben merült ki. Ennél könnyebb idomulni egy felnőtt férfihoz, de semmi nem hasonlítható ahhoz a szabadsághoz, amikor nem kell kikérned senki más véleményét. Természetesen az egészséges életmódra továbbra is figyelni kell, de te szabhatod meg, hogy milyen ételeket látnál szívesen az asztalon. Szabadon kísérletezhetsz a konyhában anélkül, hogy a végeredmény miatt kellene aggódnod.

Te oszthatod be a pénzt

Te határozhatod meg, hogy mire költöd a pénzed legyen az akár egy méregdrága, de csodaszép ruha vagy a rendszeres jótékonykodás. Vannak persze dolgok, amikre az anyagiak terén a válás után figyelni kell, de a kiadások mellett fennmaradó pénzeddel teljes mértékben te rendelkezhetsz.

És ami a legfontosabb: egyedül élni nem egyenlő azzal, mint egyedül lenni

Attól még, hogy esténként egyedül fekszel le, nem vagy egyedül. A gyerekek szívesen látogatnak haza, amikor idejük engedi, sőt programozni is tudtok együtt. Rendszeresen szervezel programokat a barátaiddal és jó viszonyt ápolsz a munkatársaiddal is. Ha néha kicsit el is kap a szomorúság – hiszen néha mindenkit elkap – , mindig nézd a pozitív dolgokat!

Az eredeti cikk forrása itt >>

Szingli, gyermektelen, boldog 60-as nő vagyok