Egy válóperes ügyvéd tanácsa a sikeres házassághoz

Egy sikeres házasság tele van nehéz időszakokkal
Egy sikeres házasság tele van nehéz időszakokkal

Ha az autódat akarod karbantartani, autószerelőhöz mész, ha eldugul a lefolyó, vízvezeték-szerelőt hívsz. Ha a házasságodat akarod megmenteni, válóperes ügyvédhez kell fordulnod. Egyikük tanácsa a sikeres házassághoz csupán négy szó, de mindent elmond.

Hallgassunk az ügyvéd szavaira!

James J. Sexton ügyvéd nem kevés válásnál asszisztált már. Ha valaki, hát ő tökéletesen látja, min hasalnak el a házasságok. Pontosan tudja, milyen egy sikeres házasság, hiszen annyi bukottat látott már életében, hogy nem nehéz megértenie a másik oldalt is. Szavai elgondolkodtathatnak, észhez téríthetnek vagy akár rá is bírhatnak, hogy megmentsd a házasságodat.

Mi egy válás valódi oka?

Ha válásra gondolsz, elsőre bizonyára neked is olyan okok jutnak eszedbe, mint a drámai konfliktusok, pénzügyi egyet nem értések, eltérő szexuális igények, különböző jövőképek. Sexton szerint persze ezek is fontosak, ám szerinte mégsem ezek a fő indokai annak, amiért a párok az irodája ajtaján kopogtatnak.

A válóperes ügyvéd elmondása szerint egy válás legjobban Tom Wolfe Hiúságok máglyája című művében elhangzó sorokhoz hasonlítható.

„-Tim, hogyan mentél tönkre anyagilag? – Hát, pontosan úgy, ahogyan mindenki más is, nagyon lassan, de akkor egyszerre vesztettem el mindent.”

Sexton szerint a házasságokban is rengeteg apróság történik, aztán hirtelen érkezik az árvíz, mely mindent elpusztít.

Apró dolgok alatt érti azt, hogy elhanyagoljuk a partnerünket, képtelenek vagyunk figyelmet szentelni neki, és ezek a tulajdonságok bizony pikk-pakk óriási hibává növik ki magukat. Pont emiatt egyszerűen négy szóban fogalmazta meg, mi az az elmélet, amit minden sikeres házasság ismer.

Négy szó a titkos összetevő

„Love is a verb”, vagyis a „szeret szó egy ige”. Valahogy így fordíthatnánk le az ügyvéd legfontosabb gondolatát. Szavai sugallják, hogy tétlenkedve képtelenség fenntartani egy sikeres házasságot.

Ahogyan a fizikai fittséget sem az egy helyben ücsörgéstől kell várni, úgy egy sikeres házasság örömét sem.

Kiszeretni egymásból időbe telik, sok-sok időbe. Olyan ez, akárcsak a hízás. Nem úgy kelünk fel egyik napról a másikra, hogy hirtelen felszaladt ránk plusz harminc kiló. Több hónap és év tétlenség kellemetlen eredménye a hízás, és egy válás bizony pont ugyanilyen. Minden áldott nap tenni kell a másikért, a szerelemért, a párkapcsolatért, különben egy nap tényleg arra ébredünk, hogy nem maradt belőle semmink.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Házasság, válás, újrakezdés: 2018 a párkapcsolati hullámvölgyek éve volt

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>