Egy stabil párkapcsolat váratlan hatásokkal lehet rád

A stabil párkapcsolat akár unalmasnak is tűnhet
A stabil párkapcsolat akár unalmasnak is tűnhet

Egy kapcsolat elején bizonytalanok vagyunk. Nem tudjuk, működni fog-e, görcsölünk, hogy minden jól menjen. Éppen ezért rengeteg időt és energiát áldozunk rá, félretéve életünk más fontos aspektusait. Azonban ahogy révbe érünk, változnak a viszonyok. A stabil párkapcsolat váratlan hatásokkal jár, amik életünk egy újabb szakaszába kalauzolnak. Lássuk, hogyan hat érzelmeinkre és fejlődésünkre a stabil párkapcsolat!

Érzelmileg sebezhetőbb vagy, mint valaha

Egy igazán stabil párkapcsolat biztonságérzettel tölt el. Ennek hatására megnyílunk partnerünk előtt, feltárjuk érzéseink, titkainkat. Ezáltal sebezhetővé válunk, mégis megéri a kockázatot. A falak lebontása és a teljes őszinteség ugyanis tovább mélyíti kapcsolatotokat, erős és hosszan tartó köteléket alakítva ki.

Unatkozhatsz

A kezdeti huzavonák és dráma lassan elül. Már nincs új program minden randin, és többet tudunk egymásról, mint a saját kutyánkról. Ettől azt érezhetjük, a stabil párkapcsolat unalmas, elmúlt az újdonság varázsa. Egy egészséges kapcsolat azonban nem épülhet egy robogó hullámvasútra. A stabil párkapcsolat biztos alapot ad, egy olyan társat, aki jóban-rosszban kitart mellettünk.

Ami a szíveden, az a szádon

A stabil párkapcsolat alapja, hogy elfogadjuk egymást úgy, ahogy vagyunk. Ilyenkor már nem mutatjuk mindig a legjobb oldalunkat, és nem félünk kinyilvánítani a véleményünket. Akkor sem, ha tudjuk, hogy az konfliktushoz vezethet. Azonban a megfelelő kommunikációval és konfliktus kezeléssel nincs ok aggodalomra. Hiszen egy stabil párkapcsolat legfontosabb kritériuma, hogy őszinték legyünk egymáshoz, és megértsük a másik álláspontját.

Több időt fordítasz a többi emberi kapcsolatodra

Amíg le nem száll a rózsaszín köd, képesek vagyunk kedvesüket az univerzum közepének tekinteni. Azonban ahogy beáll a stabil párkapcsolat nyugalma, már félelem nélkül fordítunk időt másokra. Többet találkozunk barátainkkal, jobban koncentrálunk a munkahelyen, és újrakezdjük az elhanyagolt hobbijainkat.

Visszatalálsz önmagadhoz

Egy stabil párkapcsolat már nem tartogat meglepetéseket. Tudjuk, hogy egy vitából nem lesz szakítás, és azt is, hogy egy kis önállóság nem jelent eltávolodást. Ennek nyugalmában lehetőségünk van visszatalálni önmagunkhoz és meghatározni, hogy kik is vagyunk valójában. A stabil párkapcsolat szabadságot ad, hogy külön is boldogok lehessünk, féltékenykedés nélkül.

Megérted a különbséget én és mi között

Amennyiben megértjük a különbséget én és mi között, elértük a tökéletes egyensúly állapotát. Ez azt jelenti, hogy társunkra nem a másik felünkként tekintünk, akivel kiegészítjük egymást. Sokkal inkább két önálló személyiségként jelenünk meg, akik képesek egy egészséges, felnőtt és stabil párkapcsolat kialakítására.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Nyolc érv, miszerint jobb egyedül, mint megállapodni egy arra érdemtelen ember mellett

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>