Egy modern nő 60 évesen még nem szabadul fel!

A későn született gyerekek bőven adnak munkát az 50 fölötti édesanyáknak
A későn született gyerekek bőven adnak munkát az 50 fölötti édesanyáknak

Manapság 50 fölött egészen máshogy élünk, mint az előző generáció. Egyesek hasonlóan, mint a harmincasok, mások akár dolgozó nagyszülőként is tölthetik már a mindennapjaikat. Hogyan élnek a mai 50 fölöttiek? Olvasónk, Anikó arról írt nekünk, hogy 50 fölött egyáltalán nem lehet még hátradőlni, és csak úgy élvezni az életet.

„Nem, nem és nem. Amikor betöltöttem az 50-et, akkor nem szabadultam fel, hogy kirepültek a gyerekek, és mert szexuálisan szabadabb lettem. Ejj, mikor volt már az? A mi generációnk már harminc fölött kezdett családot alapítani, vagy akár negyven körül szülni. Ezek a srácok pedig még most is csak tizenévesek, úgyhogy abszolút meghatározzák a mindennapjainkat.

A legtöbb nő 50 körül aktívan dolgozik.

Sőt, sok család kiköltözött egy jobb életszínvonalú országba a jövőképért és a napi megélhetésért. Ha Magyarországon élünk, szembesülünk a kemény mindennapokkal: iskola, egészségügy, munkahely, napi stressz. Ilyen korban a második vagy harmadik párunkkal élünk, és terelgetjük a több alomból szerzett gyermekeinket.

Nem, nem szabadulunk fel.

Nincs időnk sopánkodni a menopauzán, mert a párunk vágyik a szeretetre, a gyermekeink a figyelmességre és a törődésre. Este tálald a vacsorát, de ugorj be a barátnőiddel csevegni a kávézóba, mert ez is fontos a lelki világodnak!

Akkor hol is van az az 50-es felszabadultság? Talán, majd ha a 65-öt betöltjük. Ha megéljük, ha nem dőlünk ki a sürgősségi váróban, mert nyolc órát is várakoztatnak, mire ellátnak, ha a szervezetünk egyáltalán kibírja. Na, jól van, azért fel a fejjel, mindenhez álljunk pozitívan!” – írja Anikó, aki egy igen aktív 50-en túli nő képét rajzolja fel.

Kíváncsian várjuk, mások ezt hogyan látják. Ti hogyan éltek, 50 fölötti olvasóink?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>