Egy hétköznapi válás története: Péter, a férj

A válás egyik félnek sem könnyű
A válás egyik félnek sem könnyű

Péter már hónapok óta fontolgatta, hogy elválik. Minden akkor kezdődött, amikor az asszisztense érdeklődni kezdett iránta. Fiatal, szőke, nagy mellű titkárnő volt, pontosan tudta, hogyan kell elcsábítani egy férfit. Akit meg akart kapni, azt bizony meg is kapta. Vörös rúzsával, kivágott blúzaival és combig érő csizmáival állandóan mozgásban tartotta főnöke fantáziáját.

Péter már 29 éve házas volt, hűséges is volt mindvégig. Az egyetemen ismerte meg Petrát, akibe első látásra fülig beleszeretett. Éjszakákat beszéltek át, nappalokat szeretkeztek végig, és akárhányszor együtt voltak, a világ megszűnt létezni körülöttük. Péter hamar tudta, egy nap feleségül veszi ezt a nőt. Így is tett, 26 éves korában Róma macskaköves utcáin feltette a nagy kérdést. Petra örömkönnyek közepette ugrott a nyakába – akkor még minden egy rózsaszínes tündérmesének tűnt.

Teltek-múltak az évek

Péter és Petra pedig nagyon boldogok voltak. Kiismerték egymás rigolyáit, tökéletesre fejlesztették konfliktuskezelő képességeiket, és igyekeztek mindent megtenni azért, hogy ne hűljön ki a szerelmük. Petrának volt egy szokása: minden év május 3. napján szexi fehérneműbe bújt, és férje kedvenc ételeit és italait szolgálta fel neki. Ilyenkor ünnepelték a házassági évfordulójukat, és egész estés nosztalgiázásba kezdtek. Petra és Péter a 29 évük alatt egyszer sem töltötte külön a május 3-át. Még azután sem feledkeztek meg hagyományukról, hogy megszülettek iker fiaik.

Boldog házasság volt az övék, de túl sok ideje tartott már ahhoz, hogy Péter ne vágyódjon más nők után. A titkárnővel hónapokon át húzódó incselkedés csak a kezdet volt. Péter egyre több fiatal nőt nézett meg az utcán, egyre kevésbé kívánta feleségét, ha együtt is volt vele, másokat képzelt a helyére. Olykor a szexi Mila Kunist, vagy épp Julia Roberts Micsoda nő! béli karakterét.

ad

Hogy a kapuzárási pánik, vagy egy pillanatnyi elmebaj okozta-e, Péter se igazán tudta, de egy nap munka után, amikor fiaik táborozni voltak, felvetette Petrának, mi lenne, ha elválnának. Az indoka egyszerűen annyi volt, hogy már nem érzi magát boldognak. Petra hirtelen képtelen volt mit mondani, csak némán tányérokat vágott a falhoz. Már amennyire ez a tevékenység némán kivitelezhető. Pár hónapig még rágódtak rajta, végül beadták a keresetet és elváltak.

Péter újra szabad volt, akárcsak huszonévesen

Eleinte nagyon élvezte az új élethelyzetet, ugyan kicsit szokatlan volt neki kertes házból kétszobás lakásba költözni. Új lakhelye viszont Budapest belvárosában volt, így esténként hamar a budapesti forgatag közepén találta magát. A sok alkohol, a dübörgő zene és az apakomplexusos fiatal lányok könnyen elfeledtették vele régi életét.

Ő maga sem gondolta volna eleinte, de nagy sikere volt a nők körében. Vitt haza fiatalt, vitt haza korabelit egyaránt. Megdöbbentette az internetes ismerkedés egyszerűsége, amikor ő volt fiatal, ez még nem igazán volt divat.

Egy szép napon végre a titkárnőjét is sikerült befűznie. Érdekes módon nehezebben adta magát a szőke démon, mint azt eleinte gondolta volna, de Péter nem bánkódott, egy pénteki céges buli után végre közös taxiban távozhatott vele. Nem akarta sokáig húzni az időt, még csak itallal sem kínálta meg a lányt. A kanapénál tovább nem jutottak.

Péter kicsit csalódott volt

A nő mellei fele akkorák sem voltak a push-up melltartó alatt, mint amekkorának tűntek, ráadásul a lány nem is volt valami aktív a paplan alatt. Péter fantáziájában sokkal virgoncabb és szexibb kép élt, így nem is vágyott már második menetre.

A következő hetekben Péter szerencse szériája véget érni látszott. Még így is sikerült nőket hazavinnie, de egyik se tette igazán boldoggá. A fiatal lányok nem tudták, hogyan kéne hozzáérniük, mi izgatja fel őt, az érettebb nők pedig mind a feleségére emlékeztették. Akarom mondani, a volt feleségére.

Egyre többet gondolt Petrára

Egyik nap véletlenül megnyitott a gépén egy mappát, melyben az ikreik születéséről készült fotók voltak. Ha már arra járt, megnézte a többi mappát is, benne fotókkal a közös nyaralásokról, a közös síelésekről és a közös karácsonyokról. Péter sosem sírt, most sem szöktek könnyek a szemébe, de valamiféle fájdalom kellemetlenül szúrta a mellkasát.

Következő hétvégén már nem vitt haza senkit. Sőt, az azt követő hétvégén sem. A rákövetkezőn pedig a titkárnője hívta, de fel se vette neki a telefont. Péter bánatos volt és magányos.

Magányossága május 3-án hágott a tetőfokára. Egy üveg whiskyt szürcsölt a nappalijában és a plafont bámulta. Most már sírni is képes lett volna, de nem tette. Inkább a telefonjáért nyúlt és tárcsázni kezdett. Petrát hívta.

(A második részt a feleség történetével folytatjuk.)

                                                                                                           Mihályi Fruzsina

Egy hétköznapi válás története: Petra, a feleség

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>