Egy film rólunk és nekünk: Könyvklub, avagy az alkony 50 árnyalata

Könyvklub /www.twincities.com/
Könyvklub /www.twincities.com/

Parádés szereposztás, vicces jelenetek és fontos üzenet. A Könyvklub nem csak könnyed kikapcsolódást nyújt, de tanulságos végkifejletet is tartogat.

Négy nő, több mint negyven éve minden hónapban összeül, hogy a könyvklub segítségével frissen tartsák elméjüket. De nem akármilyen négy nőről beszélünk. Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen – a hatvanasok nehéz-bombázói. Közben mégis arra törekednek, hogy bebizonyítsák, pontosan olyanok, mint mi. Özvegyek, elváltak, hajadonok vagy éppen egy ellaposodott házasság újraélesztésén fáradoznak.

Könyvklub, avagy az alkony ötven árnyalata (2018) – magyar szinkronos előzetes

Kapcsolódó cikk: https://mozi-filmek.hu/film/konyvklub-2018/ Mozi-Filmek.hu – Az Online Film Magazin! Naponta frissülő mozis hírek: http://mozi-filmek.hu Facebook: https://www.facebook.com/mozi.filmek.hu Google+: https://plus.google.com/+Mozi-filmekHu/ A Mozi-Filmek.hu weboldal napi frissítésben bemutatja Nektek a legújabb mozifilmek előzeteseit, megismerhetitek a legfrissebb film és sztárhíreket. A filmek adatlapjait böngészve megtalálhattok minden fontos információt az adott filmmel kapcsolatban, képeket, előzeteseket, tartalom leírást és sok-sok érdekességet, információt is találhattok weboldalunkon.

Hasonló gondok

Ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint a korosodó nők általában, és nem félnek kimondani mindazt, ami gyakran tabunak számít már a hatvan feletti korosztályban.

Nyíltan kezelik szexualitásukat, amihez azonban nekik is kezdő löketre volt szükség. Ezt kapták meg abban a pillanatban, amikor a havi könyvklub terítékére került A szürke 50 árnyalata. A középkorú nők körében oly népszerű erotikus regény főhősnőink életét is felbolygatja.

Hatvan felett is van szex

A film meglepő őszinteséggel beszél a hatvan feletti szexualitásról. Viccesen, egyben lelkesítően és inspirálóan fejti ki álláspontját. A pironkodástól és az olyan megszólalásoktól, mint “ha Isten azt akarná, hogy ennyi idősen is nemi életet éljünk, nem tenné ezt a testünkkel”, nagyon messze jutunk az elfogadás skáláján.

A film hátat fordít a társadalom idősebb nőket övező elvárásainak, és a támogatja a boldogság szabadságát. Hiszen miért ne lehetne egy özvegy nő újra szerelmes? Egy elvált nő miért ne randizhatna az internet segítségével? Vagy éppen miért is ne lehetne egy hatvan feletti nőnek aktív szexuális élete más és más partnerrel?

A Könyvklub igazi tabudöntögető alkotás, ami segít felnyitni a szemünket az idősebb korosztály problémáira. Rámutat, hogy nem kell többé semmit a szőnyeg alá söpörnünk, és semmiképp sem félhetünk a boldogságtól.

(Dávid Rebeka)                                                                    A filmről bővebben itt >>

Végre egy családanya élete került főszerepbe

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>