Egy élvezetes társasjátékot keresel? Többet is mutatunk!

A társasjáték az unokákkal is élvezetes lehet
A társasjáték az unokákkal is élvezetes lehet

Nincs is egyszerűbb és kellemesebb szórakozás, mint egy pohár finom borral a kezedben, szeretteiddel az asztal körül egy szuper társasjáték adta örömöket élvezni. Mutatunk is néhány ötletet!

Barátnős estére, ha összeültök csak úgy

Ha csak a barátnők jönnek össze, jó ötlet olyan társasjáték fajtát választani, ami kevéssé logikai, stratégiai, sokkal inkább kapcsolatotokat erősíti és mélyíti el. A következő játékokkal a szórakozás is garantált:

Igen?

Az Igen? egy magyar fejlesztésű társasjáték, melyet kifejezetten közelebbi barátok számára alakítottak ki, hiszen ahhoz, hogy sikeres lehess benne, ismerned kell a többieket. A kérdéskártyákon teljesen hétköznapi és egészen különös szituációkkal találkozhattok, és meg kell tippelnünk, hogy a társaságból hányan válaszolnának rá igennel.

Cards against humanity 

A játék alapfeltétele, hogy olyan karakterű emberekkel vedd körbe magad, akik kedvelik a fekete humort. Ha barátaiddal pont ilyenek vagytok, megtaláltátok kedvenc játékotokat!

Bár a Cards against humanity angol nyelven készült, és a benne levő szituációk is az amerikai társadalomra lettek tervezve, lelkes rajongók által játszhattok a magyar nyelvű változattal is! Ebben hazánk aktualitásaira vonatkozó kérdésekkel találkoztok, melyre a legviccesebb, legabszurdabb választ kell adnotok, hogy nyerhessetek. Figyelem! A játék élvezete érdekében tegyetek félre minden komolyságot!

Identity 

Az Identity egy felnőttek számára készült pszichológiai társasjáték, mely valóban tartalmas időtöltést biztosít, ráadásul rendkívüli módon fejleszti az érzelmi intelligenciát. Ha egy kicsit lelkizős estére, mélyebb társalgásra vágytok barátnőiddel, ez a tökéletes választás számotokra!

Ha tartalmas időtöltésre vágytok a családdal

A családi társasjáték egyik legfontosabb eleme, hogy valamilyen fejlesztő hatással bírjon, hiszen így két legyet üthetsz vele egy csapásra: összehozza a családot, remek programot kínál, és közben észrevétlenül fejleszti a gyerekek gondolkodását, fantáziáját, memóriáját.

Fedőnevek 

A Fedőnevekben két csapat játszik egymás ellen, így szülők-gyerekek felállásban még a testvéri köteléket is erősítheti a játék. A rajzolt kártyákon kevert vizuális elemek vannak, a szöveges verzión egyszerű kifejezések. A játék lényege, hogy minél több kártyát össze tudj kötni egyetlen szóval, melyből csapattársadnak ki kell találnia, hogy mely kártyákra gondoltál.

Dixit

A Dixit egy évek óta méltán népszerű, kreatív asszociációs társasjáték, melynek segítségével a fantázia világába utazhattok. A sikerhez szükségetek lesz egy jó adag asszociációs készségre, figyelemre, kreativitásra, valamint ön-és emberismeretre. Ha a sokadik játékalkalom után már új kihívásokra vágytok, válogathattok a kiegészítők közül is.

Szervezz szórakoztató randi estét a pároddal!

Az ideális páros társasjáték két dolgon múlik: élvezhető módon lehet ketten játszani és biztosan nem vesztek össze rajta. (A sokadik parti Ki nevet a végén? után például lehet, hogy kissé feszülten feküdnétek le aludni.)

Tiltott sziget

A Tiltott Sziget kincsei után való kutatás közben kifejezetten együtt kell működnötök pároddal a túlélésért és a gazdagságért. Az idővel és a természet elemeivel való verseny közben pároddal egy csapatot alkottok, és együtt izgulhatjátok végig a sikerhez vezető utat.

7 Csoda Párbaj

A 7 Csoda Párbaj egy kifejezetten kétszemélyes társasjáték, melynek alapját – logikus módon – a 7 Csoda nevet viselő társasjáték adta. A játék során mindketten saját kis birodalmatokat építgetitek, melynek középpontjában az ókori világ csodái állnak. A játék izgalmán kívül a vizuális megjelenítés szépsége is élményszámba megy.

(J.D.)

6 ok, amiért a klasszikus játékok sosem mennek ki a divatból

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>