Egészséges, hosszú haj 50 fölött? Nem lehetetlen!

A hosszú haj 50 fölött csak odafigyelés kérdése
A hosszú haj 50 fölött csak odafigyelés kérdése

Mikor lett a tizenegyedik parancsolat, hogy tilos a hosszú haj 50 fölött? Csak azért, mert öregszünk, nem kell rögtön búcsút mondanunk kedvenc frizuráinknak. Természetes, hogy a hajunk változik, megőszül és elvékonyodik, de van rá megoldás! Összegyűjtöttük, mit érdemes tudnod az öregedő hajról. Íme, hogyan legyen az ősz, hosszú haj 50 fölött is egészséges! Ráadásként a sztárok praktikáit is megmutatjuk!

Tehetsz az elvékonyodott haj ellen!

Az elvékonyodott, megritkult haj egyre gyakoribb jelenség a kor előrehaladtával. Éppen ezért sokan úgy érezzük, rövidre vágva kevésbé lesz feltűnő, nem okoz annyi bosszúságot. A hosszú haj 50 fölött azonban választás kérdése. Amennyiben odafigyelünk fejbőrünkre, megelőzhetjük a bajt. A rendszeres fejbőrmasszázs és a korpásodás elleni sampon rengeteget segíthet. A masszázs karbantartja a hajtöveket, a sampon pedig megakadályozza a baktériumok elszaporodását a fejbőrön.

Erre figyelj, hogy az ősz, hosszú haj 50 fölött ne csak álom legyen!

Úgy döntöttél, a természetes utat választod, és hagyod, had őszüljön meg a hajad? A festés eltüntetésére két jó módszerünk van. Az egyik, hogy egyszerűen hagyod lenőni a festett hajat, majd levágatod a végeket, hogy csak a természetes szín maradjon. A másik, hogy fodrász segítségét kéred. A festett részeket lassacskán, lépésről lépésre a természetes hajszínedhez igazíttatod. Így még vágatnod sem kell, és a hosszú haj 50 fölött nem várat sokat magára. Fontos, hogy ezzel a módszerrel semmiképp se próbálkozz otthon. A boltban kapható ősz festékek rengeteget ronthatnak a haj állapotán!

A sztárok választása

forrás: womansworld.com
forrás: womansworld.com

Akár hagyod megőszülni, akár a festés mellett döntesz, van kiről példát venni, ha a hosszú haj 50 fölött a téma. Marisa Tomei színésznő gesztenyebarna hajzuhatagát mindannyian megirigyelhetjük. A laza loknik természetes hatást kölcsönöznek, mintha csak így ébredt volna.

forrás: womansworld.com
forrás: womansworld.com

Sandra Bullock ezzel szemben az egyenesre esküszik, frufruval megbolondítva. Frizurája ékes bizonyíték, hogy a hosszú haj 50 fölött igenis jó ötlet, sőt a frufru sem csak a kislányoknak állhat jól.

forrás: womansworld.com
forrás: womansworld.com

Amennyiben nem szereted kibontva hordani a hajad, lesd el Nicole Kidman trükkjét! Bár a lófarok gyakran a mosás előtt álló haj mentsvára, szépen kivitelezve alkalmakra is tökéletes viselet. Csak hagyj elöl egy-egy tincset, ami kiemeli az arcod!

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Néhány igazán stílusos, rövid haj 50 fölött

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>