Edzés motiváció nélkül? Az bizony nem megy, de segítünk!

Edzés motiváció

Biztosan Neked sem kell sokáig magyarázni, milyen az, amikor az embernek semmihez nincs kedve. A testmozgás kapcsán pedig sokszor probléma, hogy a motiváció a kezdeti lelkesedés után lecsökken, és hihetetlenül nehezen veszed rá magad – vagy éppen rá se tudod venni magad -, hogy mozogj valamit. Igaz, hogy az edzés motiváció nélkül nem lesz kitartó, éppen ezért szuper tippekkel látunk el, amikkel a legnehezebb napokon is motiválhatod magad!

Így találj az edzéshez motivációt

Öltözz fel hozzá! Az edzőszetteknek bizony erejük van. Csinosabbnak, magabiztosabbnak érzed magad bennük, ami máris egy adag motivációval lát el. Kelj fel a kanapéról és bújj bele leggingsedbe, máris meglátod, hogy jobban érzed magad.

Kapcsolj zenét! Ha ideje lenne nekikezdened az aznapi mozgásnak, de még nagyon nem érzed, hogy képes lennél rá, kezdd azzal, hogy bekapcsolod a kedvenc pörgős zenéidet tartalmazó listát. Ezt a módszert alkalmazhatod csoportos órára menet is, de akár otthoni edzéshez is.

Tankold fel magad! Ha annyira éhes vagy, hogy a fejedben csak a közelgő vacsora gondolata forog, nem sok esélyed van arra, hogy elmenj mozogni. Időzítsd úgy az uzsonnád, hogy mire belekezdenél a testmozgásba, már pont ne legyél tele, de biztosan ne is kopogjon a szemed. Szükség esetére pedig tarts a táskádban valami gyors harapnivalót, például egy fehérje szeletet.

Tervezd bele az edzést a napodba! Sokszor annyira belevonódunk az aktuális tennivalókba, hogy elrepülnek az órák mellettünk. Annak érdekében, hogy biztosan maradjon időd – és energiád – mozogni, tervezd a napirendedbe. Akár ébresztőt vagy emlékeztetőt is állíthatsz magadnak, hogy ideje felállni a géptől és mozogni kicsit.

Szervezz be valakit! Ketten mindig könnyebb, már csak az is edzés motivációként szolgál, hogy nem akarod lemondani a programot, ha barátnőd vagy párod számít rá. Eljárhattok együtt csoportos órákra, konditerembe, vagy kocogni a környéken – a lényeg csak az, hogy együtt csináljátok és élvezzétek.

+1 Tipp: Néha engedd meg a lazítást is!

Testednek szüksége van a regenerálódásra ahhoz, hogy utána megint a legtöbbet hozhasd ki magadból. Nagyon fontos, hogy ne erőltesd túl magad. Időnként lehet, hogy azért érzed, hogy semmi kedved mozogni, mert valóban pihenésre van szükséged. Ez persze nem lehet minden második nap kifogás, de időnként nem árt, ha hallgatsz a testedre.

Ha épp csak most kezdenél bele, böngéssz korábbi blogcikkeink között, rengeteg szuper tanácsot és edzéstervet gyűjtöttünk össze! Így lehet például a leghatékonyabb az otthoni edzés, akár ingyen is:

Az otthoni edzés ingyen is lehet hatékony

Az eredeti cikk forrása: Sixty And Me

Kiemelt kép forrása:
People photo created by freepik – www.freepik.com