Edzés 50 felett: szeretnél eltérni a hagyományostól? Próbáld ki ezeket!

Lehet az edzés 50 felett is különleges
Lehet az edzés 50 felett is különleges

A testmozgást soha nem szabad elhanyagolni, az idő haladtával pedig még nagyobb szerepet kell adni neki. Az edzés 50 felett már nem pusztán a fittség miatt fontos, de egészségünk megőrzése érdekében is. Tudjuk jól, hogy új sportokat kipróbálni nem könnyű, emiatt pedig sokan nem is lépnek túl a futás, a biciklizés, úszás hármasán.

Ha ezek valamelyikét szívesen űzöd, akkor nincs is probléma, most azonban azokhoz fordulunk, akiket még nem ragadott magával egy konkrét típusú edzés, és szeretnének valami kevésbé hagyományosat kipróbálni!

Bemutatunk négy edzéstípust, mellyel az edzés 50 felett is szórakoztató időtöltés, ráadásul ezekkel testileg és lelkileg egyaránt kikapcsolhatsz!

Kangoo Jumps

Kangoo 50 felett

A kangoo lényegében egy aerobic edzés, ám speciálisan kialakított cipőben végzik. Ez a cipő elnyeli a becsapódás erejének akár 80 százalékát, ezáltal kíméli a térdeket, az ízületeket és a gerincet. Ideális választás tehát 50 felett, amikor erre már különösen figyelned kell. Az edzés 60 perces, mely alatt szinte végig intenzíven ugrálsz, ezzel teljes testet átmozgathatod.

A kangoo fejleszti az egyensúlyérzéket és az állóképességet, és szinte észrevétlenül erősíti a láb, a fenék és a hát izmait. Előnye, hogy súlyfelesleggel küzdők is bátran kipróbálhatják, hiszen a cipőnek köszönhetően nem terhelődnek az ízületek.

Bár a mozgásforma nem mindennapi, népszerűségének köszönhetően országszerte egyre több fittness terem óratípusai között találhatod meg.

Curves

CURVES GYM VERSION 3

No Description

A Curves egy 30 perces, teljes testet átmozgató edzés, mely kifejezetten kedvelt az 50 feletti hölgyek körében. Óriási előnye, hogy az óráknak nincs meghatározott kezdete, egy adott időintervallumon belül bármikor érkezhetsz és beállhatsz a „körbe”.

Az edzés során a résztvevők körbe haladnak az állomásokon, melyek mindegyikén 30 másodpercet töltenek. A gépeket úgy alakították ki, hogy minden izomcsoportot átmozgassanak, miközben az állomásváltásokkal a megdolgoztatott izomcsoportok pihenni is tudnak. A 30 perces óra során így sor kerül a bemelegítésre, kardio mozgásra, erősítésre, valamint nyújtásra.

A hidraulikus gépeknek köszönhetően a mozgásforma kíméli az ízületeket és csontokat, ezáltal sem a túlsúly, sem az ízületi betegségek nem okoznak hátrányt. A tapasztalatok és megfigyelések alapján a curves edzés rendszeres látogatói körében enyhülnek a menopauza tünetei.

Mivel egy frenchise-ról van szó, egyetlen oldalon tájékozódhatsz mindenről az edzés felépítésétől kezdve az árakon keresztül a helyszínekig.

Boksz vagy tae-bo

TAEBO CARDIO CIRCUIT 1

TAEBO CARDIO CIRCUIT

Ne gondold, hogy a boksz csak férfiaknak való, sőt! Jótékony hatásai – köztük például a stressz levezetése – miatt éppúgy ideális nőknek, mint férfiaknak. Ráadásul rengeteg helyen találhatsz kiscsoportos órákat vagy privát edzéseket, így biztos lehetsz benne, hogy mindvégig figyelemmel követi mozdulataidat egy szakember. A boksz előnye, hogy az állóképesség és a fittség növelése mellett remek önbizalom-tuning is!

Ha tetszik a mozgásforma, de tartasz az ütésektől, a tae-bo edzést neked találták ki! Az Egyesült Államokból induló edzésformát kifejezetten nőknek tervezték, hisz lényegében egy táncos kick-boksz edzésről van szó. A mozgás során „a levegőt ütöd”, így a technikát ugyanúgy el tudod sajátítani, és az élvezeti értéke sem csorbul. Itthon ugyan kevés helyen találsz tae-bo órákat, de az interneten számtalan videó kering a tae-bo atyjától, Billy Blanks-től, melyek segítségével otthon is könnyedén formába lendülhetsz. Már az első 20 perces videó alatt érezni fogod a felszabadultságot és frissességet, amit ez az edzés nyújtani tud.

Válaszd bármelyiket is, egy a fontos: tapasztald meg, hogy az edzés 50 felett is lehet életforma, mely újfajta rendszerességet visz a mindennapjaidba, testileg és lelkileg egyaránt feltölt és támogat, ráadásul minden alkalommal hozzájárulsz egészséged megőrzéséhez.

És mennyi sportot jelent a kertészkedés?

Egy infografika választ ad a kérdésre, amelyet érdemes alaposan tanulmányoznunk. Meg fogunk lepődni, hogy a kert valójában egy edzőterem! Az Út a Kerthez csapata kerttervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik, ők bizonyára nem is járnak konditerembe.

Mennyi sportot jelent a kertészkedés?

(J.D.)

Az edzés előtti étkezés alapszabályai

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>