Diplomaosztó ajándék ötletek, amelyekkel garantáltan örömet szerezhetsz

A diplomaosztó ajándék sokszor egy életre szól
A diplomaosztó ajándék sokszor egy életre szól

Eljött a diplomaosztók ideje, ami sok anya számára hordoz kettős érzelmeket: egyrészt hihetetlenül büszkék vagyunk gyermekünkre és örülünk sikerének, másrészt most már ténylegesen is felnőtté vált, és ezt nehéz feldolgozni. A tanácsunk igen egyszerű: koncentrálj az elsőre! Mutasd meg neki, hogy mennyire büszke vagy rá! Adunk is hozzá néhány remek diplomaosztó ajándék ötletet.

Ajándékozd meg egy felejthetetlen utazással!

Nem hiába mondják, hogy a legszebb ajándék az élmény. Ha úgy gondolod, hogy igazából nincs semmi, amire gyermekednek igazán szüksége lenne még, a legjobb ötlet egy csodás utazás. Akár családostul mentek, vagy neki és a barátainak szánod, az öröm mindenképpen garantált. Az interneten komplett csomagok közül is válogathatsz, vagy akár te magad is összeállíthatod a tökéletes utazást.

Valami igazán személyre szóló ajándékkal készülj!

Sok fiatal már az egyetemi évei alatt elköltözik otthonról kollégiumba vagy albérletbe, de ha gyermeked még otthon is él, most már biztosra veheted, hogy belátható időn belül kirepül a fészekből. Akárhogy is van, a következő ötletünknek biztosan örülni fog.

Gyűjtsd össze kedvenc gyerekkori ételeit, és foglald őket egy egyedi szakácskönyvbe, hogy ezentúl magának is bármikor elkészíthesse őket. Ezzel nem csak remek ajándékot adsz, de a kettőtök közti kapcsolatot is erősítheted, hiszen biztos lehetsz benne, hogy ahányszor csak kézbe veszi a szakácskönyvet vagy belekóstol az elkészült ételbe, rád fog gondolni.

Segíts neki berendezni az önálló életét!

A diplomaosztó ajándék kiválasztása jó lehetőség arra is, hogy támogatni tudd gyermeked önálló életének első lépéseit. Ha hamarosan saját lakásba költözik, vagy már saját lakásban él, de bőven lenne rajta mit szépítgetni, válassz ajándékutalványt egy közeli lakberendezési áruházba. Azon túl, hogy így hasznos ajándékot adhatsz anélkül, hogy pénzt nyújtanál át, még egy remek programot is biztosítasz magatoknak: biztosan te leszel az, akivel a bevásárlást intézi.

Adj egy örökre szóló emléket!

Ha szeretnél valami igazán maradandót ajándékozni, amit gyermeked még idősebb korában is szeretettel nézegethet, tökéletes megoldás a gravírozás. Lánygyermek esetén könnyű választás az ékszer, hiszen egyaránt lehet karkötő, nyaklánc, fülbevaló vagy gyűrű, de ha fiad van, gravíroztathatsz egy dísztárgyat vagy egy egyedi „diplomaosztó trófeát”.

Örökzöld választás: ajándékozz tech-kütyüt!

Ha gyermeked ugyanazzal a laptoppal vagy telefonnal csinálta végig az egyetemi éveket, akkor gyanús, hogy lassan ideje újat vásárolni. Bár egy laptop nagyobb beruházást igényel, diplomaosztó ajándék formájában ideális választás lehet. A konkrét modell kiválasztásakor próbálj olyan szempontokat figyelembe venni, amik a jövőben hasznosak lesznek!

Telefon, okosóra, okoskarkötő és egyéb készülékek esetében támaszkodj az internet véleményére: olvass összehasonlításokat, értékeléseket és alaposan utánajárva válaszd ki az ár-érték arányban legmegfelelőbb darabot! A siker biztosan nem fog elmaradni.

(J.D.)

„Kinéztem egy kávéfőzőt, de nem tudtam megvenni.” Gyerekeink az oktatás csapdájában

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>