Vágyfokozó magvak: Dióval és mandulával még jobb a szex

vágyfokozó magvak
A

A párok 50 éves kor felett sokkal ritkábban vonulnak a hálószobába – gondolják sokan. A csökkent vágy, a fizikai nehézségek és az erekciós problémák erősen megnehezíthetik az együttlétet ebben a korban. Az ilyen problémákra többek között a vágyfokozó magvak (és egyéb potencianövelő ételek) fogyasztása is szolgálhat megoldásként.

Szakemberek szerint azonban 50 felett is lehet ugyanannyira élvezhető a szex, mint a fiatalabb években. Sok pár állítja, hogy életük e szakaszában még jobban kiismerik egymás vágyait az ágyban.

Sok múlik az artéria egészségén

Dr. Joel Kahn kardiológus szerint bizonyos szokások kialakítása sikeressé teheti a közösen eltöltött időt. „Minél több vér áramlik a nemi szervekbe, annál jobb lesz az együttlét. A jobb orgazmusok kulcsa, hogy rávegyük az artériáinkat a lehető legjobb teljesítményre. Az artériákhoz kapcsolódó problémák megelőzéséhez pedig az étkezés is segíthet. Egy tanulmány például bebizonyította, hogy Big Mac szendvicsek fogyasztása drasztikusan csökkenti az artériák teljesítményét” – hoz egy kiváló példát a kardiológus.

Vágyfokozó magvak, amelyeket otthon is megtalálunk

A legjobb randi előtti ételek között szerepelnek a zabfélék és más teljes kiőrlésű termékek. Ide tartozik még a mogyoró, a fenyőmag, a dió és a mandula is. Az aktív nemi élet fenntartása nem csak élvezhető, hanem az egészségre is jótékony hatással bír – állítja Samantha Evans életmód szakértő. „A szex segít a mentális és fizikai egészség megőrzésében is. Aktus közben zsírt égetünk, valamint endorfint szabadítunk fel, ami boldogságérzetet okoz. A megfelelő aktivitás akár évekkel is meghosszabbíthatja életünket” – teszi hozzá a Evans.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>