Daphne Selfe története – A világ legidősebb modellje téged is inspirálhat

Daphne Selfe - Ismerd meg a világ legidősebb modelljét!
Kép forrása: www.daphneselfe.com/

A modellekről szinte mindenkinek a húszas éveiben járó fiatal lányok jutnak eszébe. És itt jön képbe Daphne Selfe, aki 93 évesen még mindig aktívan modellkedik, és nem is tervezi egyhamar, hogy nyugdíjba vonuljon. Mi lehet a titka?

Ismerd meg a világ legidősebb modelljének történetét!

Daphne Selfe 1929-ben született az Egyesült Királyságban, és bár Londontól távol éltek, gyermekkorát nagyban a második világháború eseményei uralták. Még 20 éves kora előtt megnyert egy modell versenyt, így rögtön címlapra is került. Fiatalkorában nagy sikereket ért el modellként, fotóival a ruhamárkák reklámjaitól kezdve a reggeli müzlikig mindenhol találkozni lehetett.

Aztán megismerte szerelmét, Jim Smith-t, és megszületett három gyermeke. Karrierjét feladva boldog házasként és édesanyaként élt egészen hetvenes évei elejéig, amikor is Jim hosszú betegség után életét vesztette. Ennyi idősen, ráadásul egy ilyen trauma után sokan inkább befelé fordulnak, Daphne számára mégis ez volt a pont az újrakezdésre: így pedig igen hamar kiérdemelte a világ legidősebb modellje címet, hiszen az elmúlt 20 évben elfoglaltabb munkái terén, mint fiatalkorában bármikor.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daphne Selfe (@daphneselfe) által megosztott bejegyzés

Mi mindent tanulhatsz Daphne Selfe-től?

Először is azt, hogy a kor tényleg csak egy számít, és soha nincs késő belekezdened valamibe!

“Kevesebb idősözést, kérlek, belül én még tinédzser vagyok!”

Másodszor pedig, hogy mennyit számít az optimizmus és a magabiztosság. Daphe egész életében pozitív személyiség volt, mindig kíváncsisággal fordult a világ felé és igyekszik a legtöbbet kihozni az életből. Ez a plusz motiváció segítette őt 70 évesen visszatérni a szakmába, és segíti őt azóta is napról napra, hogy 90+ évesen is foglalkoztatott modell lehessen.

Történetét nemcsak azért szeretjük, mert mások számára is pozitív példaként szolgál, hanem azért is, mert fittyet hány az általános trendekre: sikeres egy fiatalok uralta pályán.

Ezek mellett pedig Daphe Selfe küldetéseként tekint mások inspirálására, ezért online kurzusokat is szervez feltörekvő modellek, karrierváltás vagy bármilyen nagyobb váltás előtt állók számára. Weboldalán rendszeresen frissülő blogján is megosztja tapasztalatait a világról – ezek persze mind angol nyelven érhetőek el.

Ha többet szeretnél megtudni, böngészd át hivatalos weboldalát.

Öltözködési tippek francia nőktől az Instagramról