Családi fotózás értéke nagyszülői szemmel

családi fotózás

Észrevehetően megnőtt az érdeklődés a családi fotózás iránt, főleg a nagyszülők körében, akik közül egyre többen ezt ajándékozzák gyermekeiknek, unokáiknak születésnapjuk vagy karácsony alkalmából. Ezt erősítették meg azok, akik már éltek a lehetőséggel, de tapasztalatai alapján ez a véleménye Birta Endre portréfotósnak is, aki üzleti portfóliójában már jó ideje kiemelt helyet biztosít ennek a szolgáltatásnak.

„Nagyon bejött ez az ajándék, sokkal jobban, mint amire számítottunk” – mesélte egy lelkes nagymama. Amikor eldöntötték a férjével, hogy ezzel lepik meg gyerekeiket, először az lebegett a szemük előtt, hogy majd lesz egy albumjuk a családról, amit bármikor nézegethetnek. Aztán ahogy jobban belegondoltak, arra is rájöttek, hogy így még akkor is együtt lehet a család, ha távol vannak egymástól. Minden nap láthatják az unokáikat, felidézhetik a közös emlékeket és könnyebben elviselhetik a nehézségeket. Meggyőződésük, hogy jót tettek a gyerekeik családjával is, hiszen a mindennapi rohanás közepette aligha jut eszükbe egy ilyen program.

„Miért kellett szépen felöltözni? Hova megyünk, papa?”  – idézte unokái kérdéseit egy másik nagyszülő. Feleségével ők nagy-nagy meglepetésnek szánták a családi fotózást. Végig titokban tartották, hogy hova mennek a megbeszélt időpontban szombat délután, csak azt tudatták, hogy milyen feltételekkel lehet részt venni az eseményen. Persze, hogy mindenki eljött. Végül ez lett az egyik legsikeresebb családi rendezvényük. Azóta is sokat emlegetik – gyerekek és felnőttek egyaránt, s általában rögtön kapják kezükbe a fotóalbumot.

Birta Endre maga is úgy látja, hogy a családi fotózás valóban különleges élményt jelent azok számára, akik igénybe veszik a szolgáltatást. Talán ezért is szereti nagyon ezt a munkát. Számos esetben egészen kivételes pillanatokat örökíthet meg a családok – nagyszülők, gyerekeik és unokáik – körében. Fotósként ennél nagyobb örömet számára talán csak az jelent, amikor átadja az albumokat és látja a csillogó szemeket, ahogy nézegetik a képeket.

Miért jó ajándék a családi fotózás?

  1. Különleges élményt jelent az egész családnak. A fotózás történhet egy gyönyörűen berendezett stúdióban, mert ez önmagában sokat ad a hangulathoz.
  2. A közös képek összetartják a családot (akár nehéz helyzetekben is).
  3. A fotókon megőrződnek a közös emlékek és együtt vannak jelen generációk. Ritka pillanatok ezek, a szerencsésebb családoknál akár 5 generáció is jelen lehet egy fotózáson.

+1 Születésnapra, karácsonyra igazi meglepetés lehet egy ilyen ajándék!