Csak a filmekben létezik kitartó házasság 50 felett?

A kiegyensúlyozott házasság 50 felett igényli az odafigyelést
A kiegyensúlyozott házasság 50 felett igényli az odafigyelést

Gyermekkorunk kedvenc meséi mindig azzal végződtek, hogy “boldogan éltek, míg meg nem haltak”. Arról azonban egyik mese sem beszél, hogy mi történik, miután a hős meghódította szerelmét és egybekeltek – pedig az igazi történet itt kezdődik: a házasság története!

Tudjuk jól, hogy a boldog házasság 50 felett komoly munkát és számtalan kompromisszumot igényel. Ez nem jelenti azonban azt, hogy ne lehetne még igazán élvezni a párunkkal töltött időt, ne lehetne új kalandokba fogni. Szuper hír ráadásul, hogy mivel a gyerekek már kirepülnek, hosszú évek után újra kettesben lehettek.

Találjatok új, közös hobbit!

Rengeteg páros hobbi közül válogathattok, de a kapcsolatotok szempontjából egyáltalán nem mindegy, melyiket választjátok. Gondolj bele: melyik által éreznéd magad közelebb párodhoz, ha elmentek golfozni, vagy ha részt vesztek egy érzéki tangó órán?

A páros táncok például tökéletes lehetőséget nyújtanak, hogy újra felfedezzétek egymást párotokkal, arról nem is beszélve, hogy a testmozgás még jót is tesz egészségeteknek. Iratkozzatok be egy kiscsoportos tánc tanfolyamra, mely hétről hétre új kalandot ígér, és garantáltan feldobja a házasság cseppet sem szürke hétköznapjait!

Töltsetek sok időt a szabadban!

ad

Attól még, hogy tél van, nem kell begubózni a nappaliba és egész nap tévézni. Menjetek el kirándulni egy közeli erdőbe, és élvezzétek a téli természet szépségeit. A melegebb évszak beköszöntével pedig tegyétek rendszeressé: ruházzatok be egy-egy biciklire, és fedezzétek fel a közeli tájakat két keréken! Csak te, a párod és természet romantikája – nem is kell ennél több!

Otthon is randizhattok

Most, hogy nem tölti be otthonotokat a gyerekricsaj, a házasság köteléke új fázisba érkezett: újra kiélvezhetitek a kettesben töltött estéket. Készíts romantikus vacsorát, ahogy annak idején: gyertyafénnyel, lágy zenével, kedvenc boroddal. Beszélgessétek át az éjszakát, ismerjétek meg egymást újra!

Tűzzetek ki közös célokat!

Korábban is írtunk már a közös célok jelentőségéről a sikeres házasságban, itt sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Kitalálhattok bármit, a lényeg, hogy kettőtöknek, közösen kell elérni. Lehet az a maraton, a hátsó kert felújítása, egy új nyelv megtanulása. A világon bármi, ami mindkettőtök számára nagy értékkel bír.

Lepjétek meg egymást!

Egy apró gesztus, mely mosolyt csal az arcodra. Elég ennyi, hogy újból érezd a házasság csodájának értékét. Egy kedves SMS munkaidőben, egy elrejtett kis cetli a táskádban, egy csokor virág, ami az asztalon vár, mire hazaérsz.

És a legfontosabb tanács: soha ne felejtsd el, hogy a házasság nem egyenlő a révbe éréssel, sokkal inkább egy új élet kezdete azzal, akit szeretsz. A házasság 50 felett pedig könnyedén lehet a szerelem újbóli megélésének időszaka, csak egy kis energia-befektetés kell hozzá.

(J.D.)

Így szerethetsz bele újra a férjedbe

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>