Celine Dion ma ünnepli 50. születésnapját

Celine Dion (forrás: flickr.com)
Celine Dion (forrás: flickr.com)

Ma ünnepli 50. életévét a híres kanadai énekesnő, Celine Dion. Ugyan az idő vasfoga elől ő sem menekülhet, tíz-húsz évet mégis bátran letagadhatna a korából. Sokan tekinthetnek példaképként a hírességre, hiszen mind a karrier, mind a család szintjén becsülendő eredményeket ért el. Életének mérföldköveivel és leghallgatottabb számaival ünnepeljük őt szülinapja alkalmából. 

Karrier

Ügynöke, René Angélil fiatalon fedezte fel az énekesnőt, és saját házára jelzálogot terhelve fektetett mindent jövőjébe. Dion neki köszönhetően vált már egészen fiatalon világsztárrá. Több neves zenei díjat is bezsebelt, és elismert dalversenyeken is kitűnően szerepelt. Karrierje töretlenül ívelt felfelé, és a mai napig a legsikeresebb kanadai művésznőként tartják számon. A több műfajban is alkotó énekesnő nem kevesebb, mint kétszázmillió lemezt adott el világszerte. Dion a mai napig koncertezik, idén még fellép többek között Ausztráliában, Új-Zélandon és Thaiföldön is.

Család

René Angélil nem csupán Celine Dion zenei ügynöke, de házastársa is volt. A menedzser 1981-ben hallgatta meg az akkor csupán tizenhárom éves énekesnő demófelvételeit, és azonnal felkarolta őt. Az élet úgy hozta, hogy nem csupán karrierjüket, de magánéletüket is együtt építették.

Céline Dio és René_Angelil 2012-ben (forrás: wikimedia.org)
Céline Dio és René_Angelil 2012-ben (forrás: wikimedia.org)

1994-ben házasodtak össze, a gyerekvállalásra azonban sok évig várniuk kellett. Dion nem egyszer fordult meg termékenységi klinikákon, hogy végre kibővíthessék családjukat. Első fiúk 2001-ben született. Később is sokat próbálkoztak, hogy Dion újra teherbe eshessen, de férje rákja miatt sokáig kellett küzdeniük. Végül 2010-ben mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően iker fiaik születtek Floridában.

René szervezete 2016-ban sajnos feladta a rákkal való küzdelmet. Dion férje elvesztése óta egyedül neveli három gyermeküket, de elmondása szerint férje örökre élete egyetlen nagy szerelme marad.

Dalok

Több tucatnyi gyönyörű szerelmes számot köszönhetünk az énekesnőnek. A dalszövegekből árad a pozitív energia. Leghallgatottabb slágerei bizonyára mindannyiunknak ismerősen csengenek.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>