A bútordekorálás 5 egyszerű, de látványos módja

A bútordekoráció reneszánszát éli
A bútordekoráció reneszánszát éli

Az idei év nagy meglepetéseket tartogat a bútordekorálás világában. Újra divatba jött a bone inlay, azaz a csontberakás és az intarziás, faberakásos mintázat. Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen az ízléses, szimmetrikus dekoráció a legtöbb lakberendezési stílushoz kiválóan illik.

De akkor mi a hátulütője? A borsos ár, természetesen. A jó hír azonban, hogy ezeket a mintázatokat egy kis otthoni bútor dekorálással olcsón, saját magad is elkészítheted!

 

Ikea Rast komód
Ikea Rast komód

1. Ikea tuning

Kezdetnek nézzük a legkézenfekvőbb bútordekorálás lehetőségét, ami nem más, mint a jó öreg IKEA tuningolás. Az IKEA Rast éjjeliszekrény kiváló alapanyag egy csodás csontberakásos bútor elkészítéséhez. Használjunk hozzá festéket és stencil sablont, hogy semmiképp se ronthassuk el!

 

 

 

Látványos kiegészítő
Látványos kiegészítő

2. Bohém bojt

Amennyiben még egy kicsit tovább bolondítanád az újdonsült bútor dizájnod, itt a megoldás: tegyél kis, bojtos díszeket a szekrénygombokra az igazán bohém hatás eléréséért!

 

 

A lépcsőt is bátran dekoráljuk!
A lépcsőt is bátran dekoráljuk!

3. Lépcsőre csontot!

A csontberakásos mintázat bármilyen lapos felületen jól mutat. Nem képeznek ez alól kivételt a lépcsőfokok sem. Egy szép, ombre átmenetes festés energiát és karaktert ad a lakás leginkább figyelmen kívül hagyott részeinek is.

 

A lépcső után jöhet a fal is
A lépcső után jöhet a fal is

4. Matrica a falon

Egy öreg bútor is teljesen új külsőt kaphat egy jól kiválasztott falburkoló matrica segítségével. Mivel a falra használt stencilek nagyobb méretűek, képesek teljesen lefedni a szekrényajtókat, így a vele végzett munka kevesebb időt és precizitást igényel.

 

A tükör is látványosabb
A tükör is látványosabb

5. Tükrökön is jól mutat

A bútordekorálás nem csak nagyobb lakberendezési tárgyainkon, de a kisebb kiegészítőkön is jól mutat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi tükörkeret! Vidám, mégis romantikus, és még divatos is!

 

(D.R.) 

A képek és a cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>