Brüsszel télen? Tökéletes úti cél egy hosszú hétvégére

Grand Place, Brüsszel
Grand Place, Brüsszel

Brüsszel télen is kiváló úti cél, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk. A belga főváros csak másfél óra repülőútra van Budapesttől, és még a jegyekhez is olcsón hozzájuthatunk. Megérkezve pedig egy elvarázsolt meseországban találjuk magunkat. Karácsonyi vásárok, hideg sör és forró csoki vár minket Brüsszel minden sarkán. Amennyiben ennyi nem győzött volna meg, íme, néhány indok, miért is olyan jó ötlet Brüsszel télen.

Az óriáskerék

Brüsszel télen híres a fényözönnel borított karácsonyi vásárairól. Ezekre a legjobb kilátás a vásár közepén felállított óriáskerékről nyílik. A kivilágítás megcsodálása megér egy kört, utána pedig megjutalmazhatjuk magunkat egy adag híres, belga gofrival.

A korcsolyapálya

Amennyiben a korcsolyázás szerelmesei vagyunk, Brüsszel télen kivételesen szép helyet biztosít a hobbinkhoz. A város legnagyobb jégkorcsolya pályáját ugyanis a La Monnaie, azaz az operaház előtt állítják fel.

Grand Place

A Grand Place (a város főtere) méltán Brüsszel télen is leglátogatottabb pontja. Bámulhatjuk a csodálatos épületeket, élvezhetjük a karácsonyi kivilágítást, és még Victor Hugo egykori ablakát is láthatjuk a térről.

A képregény múzeum

Brüsszel télen elég fagyos tud lenni, így nem árt, ha van tervünk felmelegedni. A képregény múzeum tökéletes választás e célra. Sőt, gyerekkorunk, illetve gyerekeink kedvenceivel is újra találkozhatunk. A Tintin kalandjai és a Hupikék törpikék ugyanis mind belga rajzolók és írók tollából születtek.

Delirium Café

A belga söröket a világ legjobbjai között tartják számon. A Delirium Café pedig a világ szinte összes sörét számon tartja. Legalábbis Guinness rekordja erre utal. A sörözőben található a világ legtöbb fajta söre, amiket utánozhatatlan hangulatban fogyaszthatunk el. Mi mégis a belga söröket ajánljuk kipróbálásra. A Tripel Carmelie, a Chimay, vagy a ház söre, a Delirium Tremens is kitűnő választás.

Fekete kagyló

Brüsszel télen is kulináris élvezetekkel várja a látogatókat. Nem érdemes kihagyni a fekete kagylót, ami igazi, belga specialitás. Szinte minden étterem étlapján megtalálható, általában belga sült krumplival és fehérborral fogyasztják.

Manneken Pis

A belga főváros szimbóluma meglepően a Manneken Pis, ami egy pisilő kisfiú szobra. Az alkotás alig több mint fél méter, mégis rengeteg legenda övezi. Története egészen az 1300-as évekig nyúlik vissza.

Csokoládé

Édesszájúaknak Brüsszel télen is valódi oázis. A városban sétálva ugyanis minden utcában jobbnál jobb csokoládé boltokba botlunk, amikben ingyen ki is próbálhatjuk az áhított édességet.

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Utazz ismeretlen helyekre!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>