Botox kezelés helyett másként is eltüntetheted a ráncokat

A botox kezelés csak egy a sok szépészeti beavatkozás közül
A botox kezelés csak egy a sok szépészeti beavatkozás közül

Zavarnak a ráncok és nem tudod, mit kezdj velük? Jó hír, hogy a botox kezelés nem az egyetlen megoldás a szarkalábak eltüntetésére. A problémára számos más lehetőség létezik, úgymint krémek, kozmetikai beavatkozások, de még a táplálkozásunk is segíthet a fiatalosabb bőr elérésében. Most bemutatunk hat módszert, amiket bátran kipróbálhatsz botox kezelés helyett!

Más injekciós beavatkozások

Bár a botox kezelés a legelterjedtebb, korántsem az egyetlen szépészeti beavatkozás, amit orvos végez. A dysport például ugyanazt a botulinum toxin A típusú idegmérget alkalmazza, mint a botox, az adagolási technika azonban eltérő. Egy adag dysport kevesebbe kerül, azonban többre van belőle szükség, így a végén az ára a botox-szal közel megegyező.

A myobloc nevű kezelés a botulinum toxin B variánsának befecskendezésével működik, mely úgyszintén idegméreg, hatása azonban rövidebb ideig tart, mint a botoxé.

Arcizom torna

Tudod, mitől néz ki még mindig olyan jól Jennifer Aniston és Cindy Crawford? Titkuk a rendszeres testmozgásban rejlik. Ilyenkor ugyanis nem csak hasra és combra edzenek, de az arcukra is. Botox kezelés helyett arcmasszázs és köpölyözés segítségével pezsdítik fel a vérkeringésüket, és segítik a felgyülemlett toxinok kiürítését a nyirokkeringésben.

Akupunktúra

Az akupunktúra botox kezelés helyett való alkalmazása még gyerekcipőben jár, de ígéretes eredményeket mutat. Egy vizsgálat szerint sikeresen javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát, amitől a ráncok halványulnak, kisimulnak.

Ránctalanító tapasz

A ránctalanító tapasz azoknak nyújthat megoldást, akik az akupunktúra és a botox helyett inkább egy tűmentes módszert választanának. A tapaszok segítenek a ráncok kisimításában, hatásuk azonban egyelőre még nem bizonyított tudományosan. Az új őrület még kevés kutatásnak állt a középpontjában, így kíváncsian várjuk az eredményeket, tapasztalatokat!

Arckrémek

Rengeteg arckrém közül válogathatunk, azonban honnan tudjuk, melyiket válasszuk? Az összetevők között keressük az antioxidánsokat és a sejtszabályozókat! Ezek ugyanis hatással vannak a kollagén termelésre és a bőrsejtek anyagcseréjére. Nyugodtan kérjük ki bőrgyógyászunk véleményét is, mielőtt még túl sokat költenénk hatástalan krémekre.

Kémiai hámlasztók

A kémiai hámlasztók az akné, bőrelszíneződések és az öregedés jelei ellen is segítséget nyújtanak. Ugyanakkor észben kell tartanunk, hogy a kezelés után arcunk kipirosodik és megdagad, a gyógyulás pedig legalább egy napig, de akár két hétig is eltarthat. A kémiai hámlasztás, ahogy a botox kezelés is, időnként ismétlést igényel, használata azonban teljesen biztonságos és bizonyítottan hatásos.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

AHA hámlasztás a megoldás, ha rugalmas és egységes arcbőrre vágysz

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>