Bölcsességek az életről, amiket 50 felett már megtanultál

Bölcsességek az életről, amiket te is megtanulhattál már

Te is mindig olyan voltál, aki mások érdekeit helyezi előre, ezért pedig magad is gyakran a háttérbe szorítottad? Ez szép tulajdonság, de mostanra biztosan tudod, hogy ha nem találod meg az egyensúlyt, te látod a kárát. Fontos bölcsességek ezek az életről, amiket az évek során te is felismersz, és amiktől jobb, erősebb lehetsz a jövőben!

Amiket mostanra megtanultál már az életről

Az embereket nem érdekli, hogy hogyan csinálod a dolgaid. Igaz ez olyan értelemben is, hogy ne tűnődj azon, valamit rosszul csinálsz-e, mert mások máshogy tennék. Volt időd kitapasztalni azokat a módszereket, utakat, amik neked fekszenek – kövesd őket bátran! De igaz ez a másik irányban is: nem kell megtérítened másokat, hagyd, hogy úgy csinálják a dolgaikat, ahogyan nekik tetszik. Lehet, hogy hibáznak vele, lehet, hogy célt érnek. Neked azonban nem dolgod, hogy mindenkinek segíts körülötted.

Túl sokat törődsz azzal, hogy mit gondolnak rólad mások. Nincs abban semmi rossz, hogy szeretnéd, ha mások kedvelnének. De soha ne engedd, hogy a mások véleményétől miatti félelmed megváltoztasson! Úgy vagy jó, amilyen te vagy – ezt ne add fel senkiért!

Túl gyakran hasonlítod magad másokhoz. Mindenki a maga módján egyedi és jó. Mégis mind hajlamosak vagyunk másokat használni viszonyítási pontként. Ahelyett, hogy másokat figyelve rossz érzéssel töltenéd tele magad, legyél a magad mércéje! Sokkal elégedettebb lehetsz és nagyobb sikerélményeket élhetsz át, ha így teszel.

Túl sokat aggódsz. Hosszú évek kellettek hozzá, de te is felismerted, hogy olyan dolgok miatt aggódsz, amikre nincs is ráhatásod? Ebben a legrosszabb, hogy a felesleges aggodalom ugyan nem segít a problémán, de a benned keltett túlzott stressz lelki és fizikai tünetekben is jelentkezik idővel.

Ezek a bölcsességek az életről segítik az elengedést

A felismerések egyszerre szabadsággal is járnak. Most ugyanis, hogy már mindezt tudatosítottad magadban, el is engedheted rossz szokásaidat, mintáidat. A saját életed teszed könnyebbé és elégedettebbé, ha megszabadulsz a saját magad által épített falaktól.

Korábbi cikkünkben arra is választ kapsz, hogy miként segíti az életed a felesleges stresszfaktorok kiiktatása és hogyan kezdj neki:

Tudatosan fejleszthető a stressz kezelése? Igen, ez a reziliencia!

Eredeti cikk forrása: HerWomanWorking

Kiemelt kép forrása:People photo created by shurkin_son – www.freepik.com