Szeretnél húsvétkor igazi ünnepi lakomát tartani, de akad egy bökkenő. Nevezetesen az, hogy holnap este a böjtnek ugyan vége, te mégsem veted rá magad a húsételekre, ugyanis vegetáriánus vagy. Most aztán mitévő lehetsz?
Egy biztos, nem kell kétségbe esni, hiszen az itt felsorolt receptek közül biztos találsz olyat, ami kiváltja a jó öreg főtt sonkát. Tavaszi, húsvéti és finom vegetáriánus receptek következnek!
Előétel: Sült brokkoli fetával és citromkompóttal

Hozzávalók
A brokkolihoz:
- fél kiló brokkoli
- 2 evőkanál olívaolaj
- egy magozott, apróra vágott chili paprika
Az öntethez:
- egy kompótban elrakott citrom + egy evőkanál a levéből
- 80 g görög joghurt
- egy gerezd fokhagyma áttörve
A tálaláshoz:
- 30 g fetasajt lemorzsolva
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt légkeveréses funkción 180 fokra, helyezd egy tepsibe a megtisztított brokkolit, majd keverd össze az olívaolajjal, chili paprikával, valamint fűszerezd ízlés szerint, süsd 15 percig, félidőben egyszer átforgatva, amíg puha és kissé szenes nem lesz!
Ezalatt szeleteld fel a citromot, és keverd össze a joghurttal és a fokhagymával!
Tálaláshoz helyezd a brokkolit egy tányérra, szórd rá a feta sajtot, locsold meg az öntettel és egy kis extra szűz olívaolajjal!
Főétel: Ropogós görög pite

Hozzávalók
- 200 g spenótlevél
- 175g szárított paradicsom olajban
- 100 g morzsolt feta sajt
- 2 tojás
- 125 g leveles tészta
Elkészítés
Helyezd a spenótot egy nagy serpenyőbe és néhány kanál vízben főzd, amíg el nem kezd fonnyadni, szűrd le és hagyd kihűlni, nyomkodd ki belőle a maradék vizet, a szárított paradicsommal együtt vágd durva darabokra és jól keverd össze a fetával és a tojásokkal!
A leveles tésztát lazíts fel egy kicsit a paradicsom olajával, így könnyebben belefektetheted a tortaformába, helyezz el három réteg tésztát, majd kanalazd bele a tölteléket, hajtogass leveles tésztát a tetejére, és kend meg újra az olajjal!
Süsd fél órán át 180 fokon, légkeveréses funkcióval, amíg aranybarna nem lesz a pitéd, majd tálald salátával és kész is a tökéletes vegetáriánus húsvéti fogás!
Desszert: Rebarbarás, marcipános citrustorta

Hozzávalók
- 300 g puha vaj
- 400 g vékony szárú rebarbara, vastag darabokra vágva
- 350 g barna cukor
- fél narancs héja
- fél citrom héja
- 3 nagy tojás
- 200 g sütőporral elkevert liszt
- 50 g finom kukoricaliszt
- 50 g őrölt mandula
- 1 evőkanál sütőpor
- 100 g apróra vágott marcipán
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy 20×30 centiméteres tepsit bélelj ki sütőpapírral, a rebarbarát 20 percig áztasd 50 g cukorba!
A vajat a maradék cukorral és a gyümölcshéjjal keverd ki robotgéppel, amíg fel nem habosodik, egyenként add hozzá a tojásokat, majd jöhetnek a lisztek és egy jó csipet só, óvatosan keverd bele a rebarbara felét a levével és a marcipánnal együtt!
Öntsd a keveréket a tepsibe és egyengesd el a felszínét, rakd rá a maradék rebarbarát, süsd 40-50 percig, míg aranybarna nem lesz a tészta, ha kész van, hagyd hűlni 10 percig és tálald tejszínhabbal!
(D.R.) A cikk forrása itt >>
Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva >>