A böjtölés az alvást és a szexuális étvágyat is befolyásolja

A fogyás a böjtöléssel kezdődik
A fogyás a böjtöléssel kezdődik

A bikini szezon még messze van, de pár hónap múlva lekerülnek a vastag kabátok és pulóverek rólunk. Amikor gyorsan szeretnénk lefogyni, sokszor lázasan keressük a legjobb és leghatásosabb diétákat. A kalóriák számlálgatása és a finom, ám hizlaló ételek megvonása magunktól nem a legnagyobb szórakozás.

Ha lenne egy kívánságunk, biztosan sokan azt kívánnánk, hogy egy csapásra szabaduljunk meg minden felesleges kilótól, legyen sikeres a fogyásunk, és ennek azonnal szeretnénk élvezni minden pozitív hozadékát.

Böjtölj, hogy jobban érezd magad!

Akármennyire fájdalmas belátni, egy csapásra működő csodaszerek nincsenek, mert a fogyásért nekünk is tennünk kell. Viszont vannak olyan módok, amelyekkel az életminőségünket meg tudjuk változtatni. Ez pedig nem más, mint a böjtölés.

Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik visszafogták a bevitt kalóriák mennyiségét, és tartósan kevesebbet ettek, róluk nem csak a kilók olvadtak le, hanem jobb hangulatuk, és jobb minőségű éjszakáik is lettek.

A súlyvesztéssel az érzelmi élet is változik

A kutatásban 218 normális testtömegű embert vizsgáltak, akiket arra kértek, hogy csökkentsék a kalóriák mennyiségét. Azok az emberek, akik böjtöltek, 10 százaléknyi testtömegüket veszítették el, vagyis körülbelül 7 kilogrammot. A kutatás nemcsak a fogyást vizsgálta, megállapították azt is, hogy a böjtölés hatására javult az életminőség, csökkent a depresszió kialakulásának esélye, jobb alvásminőség alakult ki, és még a szexuális életben is javulást fedeztek fel.

Csak jól jöhetünk ki belőle

Az első nehezebb időszakot kell kibírni, de utána az éhségszint is csökken, a fogyás pedig automatikusan beindul. A pozitív „mellékhatások” is jelentkezni fognak, ugyanis sokkal könnyebben tudunk mozogni, az ízületek is kevésbé fájnak majd, és végső soron jobban is érezzük magunkat.

Ha egy kis erőfeszítést teszünk, hogy csökkentsük a kalóriák bevitelét, akkor számtalan pozitív előnnyel számolhatunk.

(H.N.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>