Bikini viselése 50 felett is magabiztosan

A bikini viselése 50 felett is jó döntés
A bikini viselése 50 felett is jó döntés

A nyárra nézhetünk úgy is, mint az év azon csodálatos szakára, amikor élvezhetjük a napsütést, kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk, például a strandon. És itt jön képbe a másik oldal, ami sok nő számára megnehezíti a kikapcsolódást: a strandon fürdőruhában kell lenni. Ha szorongással tölt el a fürdőruha vagy főként a bikini viselése 50 felett, olvasd el tanácsainkat!

Válaszd ki a megfelelő fazont!

Sokszor hallani, hogy a bikini viselése 50 felett nem ajánlott, pedig csak meg kell találni a fazont, ami jól áll! A boltok polcain számtalan fazonú és mintájú bikinit fedezhetsz fel, ne ragadj le az elsőnél! Sokkal jobban jársz, ha időt áldozol rá, és felpróbálsz többféle fazont a legjobb választásért, mint ha megpróbálod lerövidíteni az erre szánt időt, de a végeredménnyel nem leszel boldog.

Ha bizonytalan vagy, kérd ki egy profi segítségét, vagy legalább vigyél magaddal valakit, aki segít a választásban! Fontos, hogy inkább egy barát vagy barátnő segítse a választásod, aki nem fél kritikus lenni, mint a párod, aki nem akar megbántani.

Gondoskodj a kiegészítőkről!

Korábban is írtunk már a rétegezés művészetéről a strandon: kapj magadra egy strandkendőt, egy hosszú horgolt felsőt vagy egy oversize blúzt! A parton nem kell feltétlenül bikiniben lenned, öltözködj kényelmesen! A strand divat szépsége, hogy rengeteg darabot használsz hozzá, melyek egyszerre nyújtanak praktikus és kényelmes viseletet, miközben nőiessé és csinossá is varázsolnak. Ügyelj azonban az olyan bosszantó apróságokra, mint a barnulás: horgolt felsőben például ne feküdj ki a pokrócra, ha nem akarod, hogy a minta rád barnuljon.

Gondolj az előnyökre!

A bikini viselése több szempontból is kényelmes előnyökkel kecsegtet. Könnyebb átöltöznöd a strandon, ami ugyancsak segítség akkor, amikor mosdóba mész. Ráadásul szebben barnulhatsz benne.

Ezzel szemben az egyrészes fürdőruhákat macerás át- illetve levenni, és csak a végtagjaidat engedi lebarnulni. Arról nem is beszélve, hogy igazából az egyrészes fürdőruha sem tesz csodákat: egy jól megválasztott bikini épp úgy képes elfedni a hibáidat, mint ahogy egy egyrészestől várnád.

A félelem helyett motiváld magad!

Ha félelemmel tölt el a bikini viselése 50 felett, az azt jelenti, hogy nem vagy elégedett magaddal. Fordítsd előnyödre ezt a félelmet, tegyél érte, hogy jól érezd magad a bőrödben! Nem kell persze őrült diétába kezdened a strandolás előtt, de iktass be apró változtatásokat az életedbe, melyek hosszú távon segítenek.

Az, hogy jól érzed magad bikiniben, a magabiztosság és a testeddel való megbékélés legfőbb jele – tehát törekedj rá, hogy így legyen! Nem mások miatt, magad miatt.

(J.D.)

Miért hanyagoljuk el a külsőnket 50 fölött?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>