Bevallom: halálra unom magamat háziasszonyként!

Egy háziasszony munkából hazatérve ismét ugyanott találja magát
Egy háziasszony munkából hazatérve ismét ugyanott találja magát

Egy háziasszony sorsa sem egyszerű, a gyereknevelés és a ház körüli teendők állandó körforgása könnyen a monotonitás érzését szülheti. Persze imádjuk férjünket és gyerekeinket, semmi pénzért sem cserélnénk el a családunkat, de természetes, ha olykor azt érezzük, hogy megőrülünk az egyhangúságtól. Most Liz Fraser, egy brit háziasszony gondolatai tolmácsoljuk. 

Miről is szól egy háziasszony élete?

Az életem az uzsonnás táskák és az órarendek körül forog, iskolaidőben totál megőrülök a sok monoton teendőtől. Mindennap megállok csevegni a többi anyukával az iskolánál, de nem emlékszem, hogy valaha beszéltünk volna másról, mint a suliról, a házimunkáról, vagy arról, hogy mennyire frusztráltak vagyunk.

No, persze nem azért, mert negatívak vagy morgósak lennénk, erről szó sincs. Egyszerűen csak ez teszi ki a mindennapjainkat, nincs más, amiről beszélhetnénk. Az izgalmakat évekkel ezelőtt, a babaruhákkal együtt mosta el a mosógép.

Hol itt a kihívás?

Bevallom: halálra untat, hogy háziasszony vagyok. Nem vagyok ezzel egyedül, és ebben semmi meglepő nincsen. Az ismétlődő teendők, a kihívás nélküli feladatok egy idő után nagyon monotonná válnak.

Változatosságra van szükségünk! Izgalmas, kihívásokkal teli napokra, melyektől életerősnek érezzük magunkat. Kell egy hobbi, amit szívvel-lélekkel űzünk. De mégis hogyan lehetne időnk mindezekre?

Gyerekek mellett alig jut lehetőségünk a karrierépítésre. Legtöbben otthonról végezhető, részmunkaidős állásokat vállalunk el, melyekhez bőven túlképzettek is vagyunk, de az idő szűke miatt nem tudunk mást csinálni. Vágyunk egy kis elismerésre, de a munkánk kihívástalan, azért pedig, hogy kipakoljuk a mosogatógépet, nem sok dicséretet kapunk.

Törjetek ki, háziasszonyok!

Emlékeztek Gabriel Solisra, a Született feleségek sztárjára, aki unalmában a kertésszel lépett félre? Története jó, ha vészcsengőként hat ránk. Nem kell hagynunk, hogy a mindennapos teendők beszippantsanak minket. Próbáljuk odafigyelni az énidőre, találjuk meg hobbijainkat és hódoljunk a szenvedélyünknek! Minden csak szervezés és időbeosztás kérdése. Tennünk kell róla, hogy a háziasszony lét ne csak a monotonitásból álljon!

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Bemutatjuk a háziasszony szindrómát. Magadra ismersz?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>