Most bevallhatod, hogy te is utálod a reggeli szexet

A reggeli szex nem tartozik a nők kedvencei közé
A reggeli szex nem tartozik a nők kedvencei közé

Ha te is rendszeresen fekszel és kelsz együtt valakivel, bizonyára érezted már, hogy reggel bújósabb a párod. A férfiak szerint kevés jobb dolog van az ébresztő szexnél. Vajon mi nők is egyetértünk ezzel? 

A válasz: egyáltalán nem. Most hogy a tudomány is az oldalunkra állt, végre bevallhatjuk: a reggeli szex nem épp a szívünk csücske. No de mi a bajunk vele? Miért zavar minket, ha félálomból felkeltenek minket a takaró alatt? Miért fordulunk be szívesebben a fal felé?

A férfiak máshogy működnek

A férfi tesztoszteronszintje reggel a legmagasabb. Ébredő, merev férfiasságuk jól bizonyítja a biológiai jelenséget. A legújabb kutatások szerint a férfiak és a nők nemi vágyai egymástól eltérő időzónákban élednek fel. Míg a nők este tizenegy és hajnali kettő között szeretnek szeretkezni, addig a férfiak reggel hat és kilenc óra tájékán a legkívánósabbak.

Sajnos a nők tesztoszteronszintje reggel a legalacsonyabb, így a reggeli szex gondolata aligha indít be minket ébredezéskor. A kutatások kimutatták azt is, hogy az alvásmegvonás a tesztoszteronszint csökkenéséhez vezet. A szexuális vágyunk bizonyítottan alacsonyabb, amikor megszólal az ébresztőóránk, hiszen az álmosság egyáltalán nem fokozza azt.

Nem kívánjuk és nem is szeretjük

Nem csak a nemi vágy hiánya játszik közre a reggeli szex népszerűtlenségében. Nekünk, nőknek szigorú készülődési rituálénk van munka előtt, kihagyásuk pedig megpecsételheti a napunkat. Ha elmarad a zuhanyozás vagy a sminkelés, rosszul érezzük magunkat a nap hátralévő részében. Arról nem is beszélve, hogy reggel, kócosan, mindenféle kencefice nélkül sem találjuk magunkat elég vonzónak. Ha ez sem volna elég, ott van a kellemetlen szájszag, mely szintén nem lendít sokat a motivációnkon.

Eltérések ide vagy oda, a statisztikák nekünk, nőknek kedveznek. A párok többsége ugyanis éjszaka él nemi életet.

(M.F.)                                                                                     A cikk forrása itt és itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>