Betemetnek a karácsonyi feladatok? Lassítsd le az ünnepi hajrát!

Betemetnek a karácsonyi feladatok?

Emlékszel még, mikor járt át utoljára igazán az ünnep szelleme? Felnőttként, főként családanyaként a karácsony sokszor a teendőkről szól ahelyett, hogy élvezhetnéd az együttlétet és a várakozást örömét. Gondold újra a karácsonyi feladatokat, hogy kicsit levehess a terhedből!

A karácsony sokak számára az év egyik legstresszesebb időszaka, pedig megfelelő menedzseléssel megkönnyítheted magadnak. Összegyűjtöttünk ezért néhány remek tippet segítségképpen.

Végezd a karácsonyi feladatokat online!

Az online vásárlás óriási segítséged lesz, rengeteg időt és még annál is több idegeskedést spórol meg neked. Keress egy szimpatikus online szupermarketet, ahol elvégzed a bevásárlást, szerezd be az összes ajándékot is pillanatok alatt! Korábbi cikkünkben ajándék ötletek egész tárházát találod meg, ha inspirálódnál:

Családi ajándék ötletek karácsonyra, amikkel könnyen letudhatod a bevásárlást

Tervezz egyszerűbb menüt!

A közös vacsora az ünnep egyik fénypontja, de ehhez nem kell napokig a konyhában robotolnod. Keress egyszerűbb recepteket, amik épp olyan finomak lesznek, de időt is spórolnak. Rengeteg sütés nélküli süteményt találsz például, amiket miután összekevertél, csak be kell tenned a hűtőbe, és más dolgod nincs is vele!

De azzal sincs semmi baj, ha idén úgy döntesz, hogy kihagynád a konyhai sürgést-forgást, és inkább rendeled a teljes menüt. Számos étterem és kifőzde kínál komplett vacsorákat, amikkel maximum annyi teendőd van, hogy elmész érte.

Élvezd ki az így nyert időt!

Ha pedig sikerült leredukálnod a karácsonyi feladatok sokaságát, jön a terv legfontosabb része: hasznosítsd a megspórolt időt! Hogyan?

Hangolódj az ünnepre Te is! Gyújts karácsonyi illatú gyertyákat vagy párologtass illóolajat, és csak gyönyörködj a dekorációban. Vedd elő kedvenc karácsonyi filmjeid, és kortyolgass hozzá tojáslikőrt – vagy tegyél bármit, ami számodra az ünnepi hangulatot jelenti.

Tölts időt a szeretteiddel! Az ünnep leginkább az együtt töltött időről szól, ezért úgy érezheted át legjobban a hangulatát, ha már előtte is körülveszed magad szeretteiddel: programozzatok, játsszatok, beszélgessetek!

További hasznos tippekért pedig fogadd meg korábbi cikkünk tanácsait is, hogy még inkább stresszmentesen telhessen a karácsonyi készülődés:

Erre ügyelj, hogy az adventi készülődés ne a stresszről szóljon