Beszédek, melyeket fiatal felnőtt gyerekeinknek látni kell

Egy figyelemfelkeltő beszéd irányt mutathat
Egy figyelemfelkeltő beszéd irányt mutathat

Nem csak a szülőknek nehéz, amikor a gyerekek kirepülnek a fészekből. Bizony a felnőtté váláshoz rögös úton kell zötykölődniük a huszonéveseknek. Egy-két motivációs beszéd segíthet irányt mutatni nekik.

Arról, hogy végül mindenki megtalálja az útját

Steve Jobs avatási beszéde a Stanford Egyetemen

Még több motiváló videóért, idézetért, cikkért látogass el a weboldalunkra: http://www.sikerkozosseg.hu Keress minket facebookon is: http://www.facebook.com/sikerkozosseg

Steve Jobs a Stanford Egyetem diplomaosztó ünnepségén több száz diákot motivált szavaival. Három személyes történetet mesélt el, melyek mind rengeteg tanulsággal szolgálnak. Sok huszonéves küzd a jövőjével kapcsolatos kérdésekkel, sokukat nyomasztja, hogy nem igazán tudják, mit is szeretnének igazán kezdeni az életükkel. Az Apple alapítója minden félelmet eloszlat, amikor a „connecting the dots” nevezetű filozófiáról beszél. Ennek lényege, hogy az ember életében minden okkal történik, minden összekapcsolódik, és idővel minden értelmet is nyer. Steve Jobs személyes történetével megnyugtatja a fiatalokat és garantálja nekik, hogy végül ők is megtalálják majd a nekik való utat. Csak egy a fontos: maradjanak kíváncsiak, ne érjék be kevesebbel, és örökké higgyenek a pozitív végkimenetelben.

Arról, hogy csak egyszer élünk

Hawaii – Inspirációs beszéd – Tedd különlegessé az életed!

Ez a beszéd meg fogja változtatni az életed! Hawaii lefilmezve úgy, mint soha eddig 🙂 Fordította: Pócsi András https://www.facebook.com/travelerbandi Eredeti video: https://www.youtube.com/watch?v=L3V7LKYPIUQ Zene és beszéd: Fearless Motivation

Ez a motivációs beszéd az élet múlandóságára és törékenységére fókuszál. Ha valakik, hát mi 50 fölött már kezdjük kapizsgálni, mit is jelent az „idő rohan” kifejezés. A huszonévesek viszont még nem törődnek az idővel, nem tudják elképzelni azt a napot, amikor felkelnek és hirtelen eltelt életük fele. A mi feladatunk figyelmeztetni őket, hogy csak egyszer élnek, és abból kell kihozniuk a maximumot. Nem lehet egy életen át a pénz után futni, nem lehet egy életen át mások véleményén aggodalmaskodni, és végképp nem lehet egy életen át halogatni az álmainkat. Segítenünk kell gyermekeinket abban, hogy ne csak létezzenek, de éljenek is: teljes odaadással, szívvel-lélekkel.

Arról, hogy nem csak egyetlen jó forgatókönyv létezik

Before You Feel Pressure – WATCH THIS | Motivational Speech by Jay Shetty [HD video – High Quality]

Don’t let anyone rush you with their timelines. ”Not everything that counts can be counted and not everything that can be counted counts.” Everything in life happens according to our time, our clock. Everything happens at their own pace. They have their own time and clock and so do you.

Jay Shetty beszéde segít, hogy a fiatalok válláról lekerüljön a teher, melyet a társadalom elvárásai helyeznek oda. Nem biztos, hogy mindenki huszonévesen diplomázik le, nem biztos, hogy mindenki megházasodik harmincéves korára, és nem biztos az sem, hogy negyvenéves korára már mindenki alapít családot. És ez így rendjén is van. Mindenki élete más forgatókönyvet követ, és emiatt nem is szabad senkinek rosszul éreznie magát. Motiváló és megnyugtató beszéd ez az életről, az időről, tervekről és jövőképről egyaránt.

Mihályi Fruzsina

Öt tanács azoknak, akik szeretnének jó szülei lenni felnőtt gyermeküknek

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>