Bárkiből válhat apa, de csak egy igazi férfi lehet a legjobb apa gyermeked számára

Miből tudhatod, hogy a párod a lehető legjobb apa gyermeked számára?

Apa és apa között óriási különbségek vannak. Az, hogy valakinek gyereke van, nem jelenti azt ugyanis, hogy ott van mellette és mindent megtesz érte. A férfiaknak ugyanúgy meg kell tanulniuk apának lenni, mint ahogy nekünk is bele kell jönni az anyaságba. Miből láthatjuk, hogy a mellettünk levő férfi a lehető legjobb apa gyermekünk számára?

Tudja, hogy a boldog kismama boldog családot is jelent

Egy 24 órás “ügyeletben” levő anyuka érthető módon fáradt. Szüksége van pihenésre és énidőre. A legjobb apa pedig meg is adja ezt neki: átvállalja a pelenkázást és az esti mese olvasását. Ahogy a gyerkőc nődögél, az apa feladatai sem csökkennek, hiszen mindig kiveszi a részét a játékból, a nevelésből, a házi munkából.

Tudja, hogy a családdal töltött idő többet ér, mint a rájuk költött pénz

Pénzért nem lehet boldogságot venni – tartja a mondás. Egy kisgyerek esetében ez fokozottan igaz, hiszen a 100. plüssjáték sem pótolhatja apát. A legjobb apa inkább élményeket szerez a gyerekeknek, mintsem újabb és újabb játékokat, amik pár hét múlva már csak a polcon pihennek.

Jó példát mutat a gyerekeinek

A gyerekek számára az első számú példaképek a szüleik, így nem mindegy, hogy hogy viselkedünk előttük. A jó apa nem csak tudja ezt, de figyel is rá. Igyekszik pozitívan állni a dolgokhoz, kedvesen viszonyulni másokhoz, tiszteletet mutatni a külvilág felé – hiszen ezeket a gyerekek is eltanulják majd tőle. Empátiára és szeretetre tanítja őket.

Nem érzi áldozatnak azokat a dolgokat, amiket a családjáért tesz

Apának lenni azt jelenti, hogy a férfi előtérbe helyezi a családot saját maga előtt. A legjobb apa pedig mindezt örömmel is teszi, mert mindennél fontosabb számára a családja. Mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa a felesége és a gyermeke(i) számára. Egy szerető és gondoskodó családban felnövő gyermek pedig maga is ezt fogja továbbvinni a saját gyerekeinek.

Ugyanannyira ismeri a gyermekeit, mint az édesanya

Az új családmodellel az apának nem csak támasznak és kenyérkeresőnek kell lennie. Nem csak a gyerekek szükségleteivel és jóllétével kell foglalkoznia, hanem a lelkükkel is, amibe az is beletartozik, hogy beszélget velük. Egyetlen szavukból rájön, ha valami baj van és egy aprócska mozdulatból is tudja, ha valami rosszban sántikálnak. Mert ismeri őket.

Nem hiába vonzódunk az olyan férfiakhoz, akiken látszik, hogy jó apák lesznek. Hiszen nem csak magunk mellé szeretnénk a legjobb férjet, de úgy tervezünk, hogy a legjobb apa is váljon majd belőle. Sok férfi aggódik, hogy hogyan fog teljesíteni apaként, de amint először kezükbe fogják a kicsit, azonnal látjuk a szemükben a csillogást.

Három csillagjegy, amelynek szülöttei kiváló férjek